Numirea noului prefect al județului Bihor, eveniment care a avut loc joi, la ora 12.00, a prilejuit o gafă de proporții a Guvernului. Directorul care a dat citire hotărârii a spus, prin videoconferință, că „Dragoș Marcel Daniel se numește în funcția de prefect a județului... Brașov”.

Festivitatea de numire a noului prefect a început punctual, la ora 12.00, cu intonarea Imnului Națioal. Ordinul de numire a fost citit la 12.05 în sediul Prefecturii Bihor. În fața unei săli pline, în care unii participanți nu au mai avut loc pe scaune, un director de la Ministerul Afacerilor Interne a dat solemn citire ordinului: „Având în vedere prevedrile articolului (...) Guvernul României adoptă prezenta hotărâre: articol unic, domnul Dragoș Marcel Daniel se numește în funcția de prefect al județului Brașov. Semnează prim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu”.

A urmat, sub zâmbetele întregii săli, depunerea jurământului noului prefect, care s-a angajat să facă, cu bună-credință, tot ce stă în puterea și priceperea lui pentru binele locuitorilor județului. Județului Bihor.

Secretarul de stat Aneta Matei a spus că are convingerea că, dată fiind experiența administrativă pe care o are, Marcel Dragoș se va adapta rapid noii funcții.

„Un principiu de la care nu abdic este onestitatea în relația cu oamenii. Mi-am propus mereu, în funcțiile pe care le-am ocupat, îmbunătățirea calității serviciilor pentru oameni. Doar așa putem să ne dezvoltăm ca societate și ca țară. În cei 4 ani în care am fost viceprimar am lucrat cu oameni împreună cu care am avut un singur obiectiv: a face performanță în administrația publică locală în favoarea locuitorilor. În calitate de prefect, atât prin Instituția Prefectului cât și prin intermediul instituțiilor deconcentrate pe care le coordonez, voi avea un obiectiv clar: administrație performnată pentru dezvoltarea accelerată a județulu Bihor și oferirea de servicii de calitate tuturor bihorenilor”, a spus, printre altele, noul prefect, citind de pe foaie. Acesta i-a mulțumit lui Dumitru Țiplea și a promis să continue activitatea performantă a acestuia.