O iniţiativă a Asociaţiei Culturale Anonim - Club 13: cu un pas mai aproape de natură
Sâmbătă, 5 septembrie, Asociaţia Culturală Anonim a inaugurat Club 13, un grup bazat pe principii cercetăşeşti şi având o structură specifică, club care s-a născut la iniţiativa actorului Ciprian Ciuciu.
Asociaţia Culturală Anonim este un grup de tineri artiști care dorește să ofere valoare culturală, artistică, socială și educativă comunității orădene. Membrii fondatori sunt actorii Anda Tămășanu și Ciprian Ciuciu. Punctul de lucru al asociației este pe strada Sucevei, nr.51, o casă mare şi maro, cum explică cei doi, care găzduiește și salonul Agly.
Primul eveniment din această toamnă al asociației este deschiderea Club 13, o iniţiativă a actorului Ciprian Ciuciu.
„Suntem un grup de prieteni uniți de niște idei sau de nişte principii. Ne place natura, ne plac excursiile și mersul cu cortul, ne plac jocurile, muzica, ne place să legăm prietenii, ne place să descoperim lucruri noi, să ne dezvoltăm puțin câte puțin în fiecare zi, ne place să ajutăm atunci când putem, să facem lucrurile cum știm mai bine și ne place să fim întotdeauna pregătiți și să știm că putem să ne descurcăm în orice situație.
Unii dintre noi am fost și deci rămânem cercetași. Și ăsta e modelul pe care am început să construim Club 13”, a explicat Ciprian Ciuciu, invitând orădenii la lansare. Deschiderea oficială a avut loc la adresa din strada Sucevei nr 51, peste 40 de orădeni mici şi mari fiind prezenţi la eveniment. Cei prezenţi s-au bucurat de întreceri în saci de rafie, bograci şi un foc de tabără şi au aflat detalii despre viitoarele activităţi ale clubului.
Clubul va fi organizat pentru patru grupe de vârstă. Grupa celor mai mici, de la 6 la 9 ani, se va întâlni în fiecare sâmbătă, de la 10.00 la 13.00, grupa de copii ceva mai mari, între 10 și 13 ani, se va-ntâlni de la 13.00 la 16.00, grupa de adolescenți, de la 14 la 17 ani, se va-ntâlni de la 16.00 la 19.00, iar grupa de adulți, începând cu 18 ani, se va întâlni între orele 17.00 și 20.00. Fiecare grupă de vârstă va avea trei ore de activitate, una dedicată unui atelier specific şi alte două dedicate jocului educativ şi altor activităţi practice.
Cele 12 ateliere, câte unul pentru fiecare lună calendaristică, sunt: lumea naturală, în septembrie, lecţii teoretice şi practice despre cum poţi descoperi în natură plantele care-ţi sunt de folos (comestibile, medicinale etc.); atelierul de îndemânare, în octombrie, unde se vor dezvolta abilităţi ca gătitul, cusutul, spălatul de mână a unei haine; atelierul de autofinanţare şi antreprenoriat, în noiembrie, unde cei înscriși vor avea parte de traineri din domeniu; atelier de animaţie şi comunicare, în luna decembrie; atelierul de ştiinţă şi tehnologie, în ianuarie; atelierul Zero deşeuri şi reciclare recreativă, în februarie; atelierul de acţiuni comunitare, în martie, şi atelierul de permacultură, în aprilie.
Coordonatorii Club 13, majoritatea foşti cercetaşi, sunt: Ciprian Ciciu, Dana Cristina Verzea, Daniela Dejeu, Dana Puşcău, Ion Onişa, Andrada Naghiu şi Alin Claudiu Baciu. Orădenii care doresc să devină membri ai Club 13 trebuie să semneze o adeziune la Asociaţia Cultural Comunitară Teatrul Anonim Oradea şi să achite o cotizaţie de 120 de lei pe lună. Dacă se înscriu doi sau mai mulţi fraţi sau membri ai aceleiaşi familii, taxa este de 100 de lei pe lună. Banii sunt reinvestiţi în întreţinerea spaţului, excursii şi ateliere. Uniforma membrilor este formată dintr-o cămaşă sau tricou alb şi cravata de cercetaş, care va fi primită în momentul în care se depune jurământul cercetăşesc.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.