Săptămâna trecută, înainte de Paști, trei avioane Boeing 737 ale companiei Tarom, cu câteva tone de materiale sanitare pentru spitale, au ateriazat la Oradea. Primul a aterizat pe 15 aprilie, al doilea pe 16 și ultimul sâmbătă, 18 aprilie.

Avioanele au decolat de pe aeroportul din Shanghai - China, au făcut escală de realimentare în Kazahstan şi, după aproape 14 ore de zbor, au aterizat pe aeroportul din Oradea.

„Combinezoanele şi măștile transportate fac parte din contractul de import din care am mai adus la sfârșitul săptămânii trecute 37 de tone de materiale sanitare.

Vom fi asigurați cu materiale sanitare pentru toate spitalele și pentru toți cei care sunt în linia întâi în județul Bihor. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit şi au susținut ca aceste produse vitale să ajungă în siguranță la noi: transportatori, celor care ne-au garantat plățile, autorităților care ne-au susținut, donatorilor și tuturor celor care au dat o mână de ajutor. În tot cazul, oamenii din linia întâi au echipamente iar economiile realizate de spitale și primărie sunt consistente. Doi oameni au o contribuție majoră la acest import: Gheorghe Carp - directorul Spitalului Județean și Mihai Jurca - directorul APTOR. Respect!”, a scris înainte de Paști, pe Facebook, primarul Ilie Bolojan.

Conform medicului Gheorghe Carp, coordonatorul Spitalelor în perioada pandemiei, în Oradea au ajuns măști, bonete, botoșei, combinezoane, halate impermeabile, ochelari, viziere, mănuși de cauciuc, măști cu trei straturi, FPP 2, FPP 3, echipamente care, dacă se va păstra ritmul actual, îi vor ajuta pe medici să reziste două luni și jumătate.