Peste 350 de persoane s-au întrecut sâmbătă seară în cadrul semimaratonului de noapte Oradea Night Run, devenit deja tradiție. La cea mai grea secțiune, cea în care sportivii au avurt de parcurs 21 de kilometri, aproximativ 3 ore de alergat încontinuu, câștigător a fost Kovács Istvan cu un timp de o oră și 32 de minute iar câștigătoare Mădălina Amariei cu o oră și 50 de minute.

Și sportul face ca un oraș să se simtă european. Iar la categoria alergare și sport de masă, nimeni nu organizează evenimente mai bine decât Xterra Sport Bihor și István Szokolszky. Oradea Night Run este una dintre dovezi, un eveniment care a devenit tradiție, mai ales pentru că aduna la un loc iubitorii sportului, fie ei profesioniști sau amatori.

Sâmbătă, în Piața Ferdinand a avut loc ediția de anul acesta a Oradea Night Run, un eveniment care a adunat peste 350 de participanți. Încălzire a început la 19.50 iar startul s-a dat la ora 20.00. Pe platoul din fața Teatrului Regina Maria, a fost instalată o scenă de pe care a vorbit mai întâi István Szokolszky care le-a recomandat participanților folosirea lămpilor frontale pentru că au existat zone de traseu mai puțin luminate, iar apoi instructoarea care a coordonat încălzirea. Pe parcursul ei, tinerii au socializat și s-au bucurat de muzică.  

„Traseul este complet nou, pe malul Crișul Repede, fără bucle care să se repete. Sperăm să le placă concurenților și să nu îl considerăm doar noi o îmbunătățire. Ne bucurăm să vedem că se înscriu foarte mulți concurenți din alte orașe. De asemenea a devenit o modă ca angajați din marile companii să se înscrie în competiție. 50-60 de oameni, din ce în ce mai mulți”, a spus, pentru Crișana, Kinga Szilagyi de la Xterra Sport Bihor.

 

Căștigători și câștigătoare

Concursul a avut trei probe: semimaraton de 21 de km, cross de 10,5 km și mini de 5 km. La cea mai grea categorie, semimaraton băieți, primele trei locuri au fost ocupate de Kovács Istvan cu o oră și 32 de minute, Kajtar Alpar-Jozsef cu o oră și 38 de minute și Mihai-Cristian Turcu cu o oră și 40 de minute, La fete, locul I a fost ocupat de Mădălina Amariei cu o oră și 50 de minute, locul doi de Gáll Éva, despărțită de concurenta de pe locul I de doar o sutime (1:50:08.28 față de 1:50:08.27) iar locul III de Kovacs Csenge cu două ore și două minute. La Cross (10,5 km) băieți: locul I - Marius Fora de la ACS Xterra Sport cu 39 de minute și 48 de secunde, locul II - Valentin Soare cu 42 de minute și 42 de secunde și locul III de Cristian Pituș cu 42 de minute și 45 de secunde. La fete, Locul I a fost câștigat de Anamaria Andor de la Creatopy cu 52 de minute și 51 de secunde, locul II de Gina Mierca cu 56 de minute și 20 de secunde iar locul III de Daniela Mercurian de la CSC Sibiu cu un timp de 56 de minute și 55 de secunde. La mini (5 km) băieți, pe locul I s-a clasat Ionuț Nicodin de la Qubiz cu 24 de minute și 11 secunde, urmat de Alexis Gherman cu 24 de minute și 52 de secunde și Radu Calomfirescu cu 26 de minute și 20 de secunde. La fete, pe locul I a fost Jánosy Livia de la ACS Bihorul cu un timp de 29 de minute și 48 de secunde, pe locul II Gertrud Iudit Gardó cu 30 de minute și 30 de secunde iar pe locul III, Andrea Molnar cu 32 de minute și 15 secunde.