Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca, au semnat joi, 4 noiembrie, în Aleșd, procesul verbal de predare - primire a terenului pe care va fi dezvoltat parcul industrial de pe raza UAT-ului.

Terenul a trecut din proprietatea publică a orașului Aleșd în proprietatea publică a județului Bihor. „Amplasamentul pe care va fi înființat parcul industrial are o suprafață măsurată de 8,5 hectare. Acesta este poziționat în partea de vest a orașului, la intrare în localitate dinspre Lugașu de Jos, pe partea stângă a Drumului Național 1/Drumului European E60. Avantajul acestui teren este proximitatea față de un drum important din județ și de utilitățile necesare funcționării parcului industrial”, menţionează administraţia judeţeană.

Consiliul Județean Bihor intenționează să continue realizarea parcurilor industriale din Tileagd, Săcueni și Tămășeu și să dezvolte altele noi la o distanță de 40-50 de kilometri de Municipiul Oradea, în zone care să asigure atragerea de investitori și forță de muncă. Cele patru parcuri industriale noi urmează a fi constituite pe raza administrativ-teritorială a orașelor Aleșd și Ștei și a municipiilor Marghita și Beiuș.