Bucurie mare pentru copii, sâmbătă, 24 septembrie, în Parcul Libertății. Pe o vreme frumoasă, cu soare generos, în jurul statuii lui Szacsvay Imre, micuții au învățat, de la instructorii Asociației Grund Community, să facă șosete vorbitoare.

Evenimentul a început la ora 11.00 și s-a bucurat de participarea a peste 50 de copii de toate vârstele. Aceștia au primit autocolante și foarfece și au fost învățați pas cu pas cum să își creeze personaje vorbitoare, asemănătoare cu păpușile mapet, din șosete. Atmosfera a fost una veselă, în care micuții au creat, împreună cu părinții sau cu instructorii, personaje îndrăgite, personificându-le după bunul plac. Toate materialele necesare au fost oferite gratuit fiecărui participant.

Mai mult, cei mai curioși dintre ei, au putut afla detalii impresionante despre speciile invazive de raci (racul dungat) care au umplut apele crișurilor în detrimentul celor indigeni care încep să fie pe cale de dispariție.

„Ne bucurăm mult atunci când vedem copiii veseli și dornici să participe la aceste ateliere. Cu unii dintre ei ne-am cunoscut la Grădina comunitară Péter Bácsi, un proiect finanțat de Mol prin care am amenajat un spațiu cu trasee educative pentru copii. Aici micuții au aflat despre cuiburi și păsări, cum să planteze seminţe şi să cultive legume. Și în proiectul Plantropolis în care, împreună cu părinții și cadrele lor didactice, au fost organziate picnicuri în propriile mini-grădini urbane, în curtea școlilor sau grădinițelor, am oferit oameni care au făcut traininguri educative cu cei care au desfășurat proiectul. Ne bucurăm întotdeauna când putem ajuta”, a spus, pentru Crișana, John Fenemore, unul dintre fondatorii Asociației Grund Community.

Prin proiectul „Școala din parc. Ateliere pentru natură”, Fundația Comunitară Oradea dezvoltă acele valori și atitudini care stau la baza unei societăți sustenabile, prin educație, în mod interactiv și aplicat. Proiectul face parte dintr-un mix tematic de dezvoltare durabilă în jurul zonei Parcului Libertății, caracterizat de activități de plantări, îngrijirea parcului, ateliere și campanii de conștientizare despre importanța protecției mediului.

Cei care vor să dea o mână de ajutor proiectului îl pot susține donând pe fundatiacomunitaraoradea.ro.