Lucrările de construcție a Parcului Științific și Tehnologic din Oradea au fost finalizate și recepționate de Consiliul Județean Bihor. Acesta a costat aproape 35 de milioane de lei, are o suprafață desfășurată de 5.417 mp, două etaje, sală de conferințe de 300 de locuri și pacare de 57 de locuri. 

 

Clădirea are un regim de înălțime Parter+2 etaje și o suprafață desfășurată de 5.417 mp. Cuprinde spații pentru laboratoare de cercetare și prototipare, laboratoare de cercetare în inteligență artificială și laboratoare de tip Open Lab și Makers Eco-System. La primul etaj a fost amenajată o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de locuri. La exterior s-a realizat o parcare cu 57 de locuri.

Totodată, a început livrarea echipamentelor pentru dotarea Parcului Științific și Tehnologic. Până în prezent au fost primite două dintre acestea: o mașină unealtă cu comandă numerică pe 5 axe și un Scanner 3D pentru realizare modele virtuale de mari dimensiuni, ambele având o valoare de puțin peste 2 milioane de lei, cu TVA. Urmează livrarea echipamentului de fabricare aditivă de materiale plastice a scannerului 3D pentru măsurare piese în vederea prototipării și „reverse engineering”, a unei mașini de măsurat în coordonate 3D, a unui set de testare (sclerometru digital, betonoscop digital, nocivala de verificare, pahometru – câte o bucată din fiecare), cameră climatică, presă automată universală, mașină de testare oțel beton la îndoire (câte o bucată din fiecare), a unui aparat de verificare la oboseală, aparat digital pentru încercări mecanice la șoc pentru material plastic, a unei mașini pentru încercări mecanice la tracțiune și compresiune pentru material plastic, aparat digital pentru măsurarea durității Shore pentru materialul plastic (o bucată din fiecare) a unui server de inteligență artificială și a mobilierului.

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea este un proiect al Consiliului Județean Bihor realizat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Lucrările au fost executate de Construcții Erbașu, în calitate de lider, și Abed Nego. Valoarea totală a lucrărilor de construcție a fost de aproape 35 de milioane de lei.