Într-un parteneriat de prim rang dintre un club profesionist de fotbal și o instituție de cultură din România, FC Bihor Oradea și Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal se vor implica într-o colaborare cu mai multe linii de dezvoltare pentru sezonul 2024/2025.

În cadrul parteneriatului, al doilea tricou de joc al echipei FC Bihor va fi realizat cu ajutorul consultanței oferite de specialiștii muzeului.

„În ceea ce privește arta și sportul, Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal și FC Bihor Oradea au o poziționare comună în purtarea unui dialog socio-cultural dintre Oradea și restul țării”, a declarat George Tătar, președintele clubului FC Bihor. Acesta a mai adăugat: „Suntem extrem de mândri că am încheiat acest parteneriat și că îl putem dezvolta”.

„Ca și sportul, arta și tradiția reprezintă o parte a fiecărei comunități și suntem încântați să facem parte din această colaborare distinctivă”, a declarat prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal. Totodată, acesta a subliniat că „atât fotbalul, sportul în general, cât și tradiția și arta, sporesc viața socio-culturală, trecând peste granițe, culturi și generații, încurajându-ne să ne conectăm unii cu alții”.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal este o instituție emblematică pentru arta tradițională și cultura bihoreană autentică, reprezentând un reper cu semnificații arhitecturale, tradiționale și sociologice aparte.

La rândul său, FC Bihor Oradea reprezintă echipa fanion a județului și își propune să devină un reper în mișcarea sportivă din Oradea și România.