Câteva zeci de orădeni s-au bucurat în prima zi de eliminarea a restricţiilor de un inedit concert de muzică clasică, susţinut de artişti instrumentişti de la balconul unui apartament din Casa  Kolozsváry.

Evenimentul fusese iniţial gândit pentru a fi desfăşurat pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, dar din pricina vremii instabile anunţate pentru data de 16 mai, artiştii s-au mobilizat într-un concert unic, care s-a întins pe durata a aproximativ o oră şi jumătate. În prima parte a concertului melomanii au ascultat partituri celebre precum Beauty and the Beast a lui Alan Menken, Bésame mucho, de la Consuelo Velazquez, sau Hallelujah, de Leonard Cohen. Melodiile au fost interpretate de Romantic Quartet, format din artiştii filarmonicii orădene Costin Éva, Székely Boglárka, Suciu Attila şi Ichim Beáta. După o scurtă pauză, alţi doi instrumentişti ai filarmonicii, violonistul Nagy Kálmán şi soţia sa, flautista Nagy Éva au bucurat audienţa cu partituri ca One little piece (Jay Sydeman), sau Somewhere over the rainbow (Harold Arlen). Cei doi artişti care au încheiat concertul ar fi trebuie să susţină recitalul duminică.
Evenimentul inedit, intitulat Concert la balcon a fost organizat de jurnalistul maghiar Villányi Zoltán, proprietarul a două apartamente din incinta monumentului istoric Casa  Kolozsváry. Organizarea concertului a avut un dublu rol, acela de a promova clădirile istorice şi artiştii orădeni, care au avut ocazia de a performa în puţine evenimente în timpul pandemiei, dar şi acela de a aduce o bucurie orădenilor şi turiştilor care vizitează centrul oraşului.