„Dealul Viilor” din comuna Biharia a fost, luni, gazda unei acțiuni de plantare de pomi fructiferi. Au participat elevi și cadre de la Seminarul Teologic Greco-Catolic  Oradea împreună cu reprezentanți ai Asociației Ziléos România, coordonați de Ramona Dragoș.

Din partea ONG-ului Terra Glora, care a donat pomii, a fost prezent vicepreședintele Valentin Todor.

„Este o mare plăcere să vă întâlnesc la acest eveniment special de plantare a pomilor fructiferi. Sunteți protagoniștii unei acțiuni frumoase și importante pentru mediul înconjurător și pentru viitorul nostru. Prin plantarea acestor pomi, contribuiți la îmbunătățirea calității aerului, la conservarea biodiversității și la promovarea unui stil de viață sănătos”, a spus Valentin Todor.

Managerul evenimentului, Claudia Grue Arad, le-a mulțumit participanților pentru implicare: „să îngrijim pădurea și să ne bucurăm de roadele ei în viitor. Mulțumesc partenerilor Pepiniera Crisplant Aiud, de la care avem material săditor pomicol certificat, atent selectat și produs în România. Vă mulțumesc în numele întregii echipe Terra Gloria și sperăm să ne revedem tot aici, peste 1-2 ani, să culegem și să degustăm fructe împreună. Închei cu un citat din Molière, care spunea „Copacii care cresc încet poartă cele mai bune fructe”. Să ne amintim mereu că noi suntem administratorii acestei planete și că avem datoria de a o proteja și conserva pentru noi și pentru generațiile viitoare”.