Weekendul care s-a încheiat a fost unul în care orădenii au avut ce face. Pe lângă muzee și localuri, în oraș s-au desfășurat două târguri cu produse de toate felurile, Târgul Gusturilor şi Produselor din Valea Ierului, în Piața Unirii și Târgul Meșterilor Populari, în Parcul Bălcescu.

Vremea capricioasă nu i-a oprit pe orădeni să iasă din case. Sâmbătă, în jurul orei 17.30, spațiul amenajat în Piața Unirii pentru Târgul Gusturilor şi Produselor din Valea Ierului, s-a umplut imediat ce a ieșit soarele. Orădenii au putut cumpăra produse agricole (pepeni, porumb, caise, plante în ghivece), produse pe bază de lavandă, haine, poșete cu motive tradiționale, căni, siropuri, produse lactate sau brânzeturi. Pentru cei mici, în centru târgului, a fost amenajat un loc de joacă atractiv, cu forme geometrice din lemn.

La câteva sute de metri, spre Universitate, un alt târg, cel al Meșterilor Populari, era în plină desfășurare. Organizarea a fost și aici impecabilă. La intrarea în târg, vizitatorilor li se lua temperatura și erau îndemnați să folosească dezinfectant, care era din belșug și la ieșirea din parc. Deși evenimentul era în aer liber, nu puțini erau cei care purtau măști.

Vizitatorii au avut la dispoziție o ofertă variată: instrumente muzicale, tablouri în ulei, icoane pe lemn, linguri, tocătoare, oale de lemn și de lut, frumos sculptate sau pictate, coșuri, figurine, papuci, clopuri sau pălării, toate din paie, cazane de alamă, turtă dulce, mărgele, furci de tors și mâncare de toate felurile, de la kürtős kalács la mici și frigărui. Printre lucrurile care se puteau cumpăra, trecere mare la copii, le-au avut sculpturile din lemn din lumea satului (fântână, căruță, moară), ale meșterului Dusan Novicic din Timișoara.

La ora 18.15, spectacolul folcloric era în plină desfășurare. După ce, pe 24 iulie, au cântat Simona Costin, Cornelia Covaciu, Mihai Teodorescu – țambal, Petre Frasin – vioară, iar pe 25 iulie Felicia Costin, Cornel Borza, Claudiu Căbuța – vioară cu goarnă și Ciprian Toie – clarinet, pe 26 iulie au urcat pe scenă Luminița Tomuța, Leontin Ciucur, Stângaciu – vioară cu goarnă și Florin Bonțu – saxofon.

A XXVII-a ediție a târgului a fost organizată de Muzeul Ţării Crişurilor în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor și Ansamblul Artistic Profesionist Crișana şi în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”.