Compania Lufthansa, care a depus singura ofertă la licitația organizată de Consiliul Județean Bihor,  ar putea opera zboruri pe ruta Oradea – Munchen şi retur începând din 1 iunie a.c. Frecvenţa ar trebui să fie de cel puțin trei zboruri săptămânale, în fiecare direcție, cu aeronave de minimum 90 de locuri.

În cadrul licitaţiei organizate de Consiliul Județean pentru a asigura zboruri regulate între Oradea și München, singura companie care a depus ofertă a fost Lufthansa. Dacă documentația depusă este conformă, operatorul aerian va conecta Aeroportul Internațional Oradea (OMR) și Aeroportul Internațional München (MUC) începând cu 1 iunie 2025.

„Licitația, lansată pe 20 decembrie 2024, a fost organizată în baza unei obligații de serviciu public (OSP), conform Regulamentului (CE) nr. 1008/2008. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 24 februarie, ora 12.00. O comisie constituită la nivelul Consiliului Județean Bihor va analiza oferta și dacă toate documentele respectă cerințele licitației, urmează semnarea unui contract cu compania Lufthansa de trei ani. Aceasta ar urma să efectueze cel puțin trei zboruri săptămânale, în fiecare direcție, cu aeronave de minimum 90 de locuri”, precizează CJ Bihor.

Pentru a susține noua rută în faza inițială, Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea vor acorda subvenții parțiale pentru a acoperi eventualele locuri neocupate. Măsura urmărește creșterea treptată a gradului de ocupare, similar modelului aplicat pe ruta Oradea – Varșovia.

Lufthansa este una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa. Grupul aviatic include sub umbrela sa brandurile Lufthansa Airlines, SWISS & Edelweiss Air, Eurowings, Air Dolomiti, Discover Airlines, Austrian Airlines, Brussels Airlines, ITA Airways și Lufthansa Cargo.

„Orașul München, capitala landului Bavaria din Germania, a fost ales datorită poziției sale de hub aerian internațional, care oferă legături către numeroase destinații globale, facilitând astfel accesul direct la rețele aeriene extinse. Noua rută aeriană va contribui la dezvoltarea județului Bihor, oferind o mai bună conectivitate internațională, facilitând deplasările rapide pentru cetățeni, atrăgând investitori și stimulând turismul”, menţionează administraţia judeţeană.