Municipalitatea orădeană reaminteşte că ultima zi în care se acordă bonificaţia de 10% pentru plata integrală, online, a impozitelor pentru anul în curs este 1 aprilie.

„Poți economisi timp și bani, plătindu-ți impozitul în doar câteva secunde, sau poți să faci un drum până în centru și să stai la coadă, la ghișeu. Alegerea îți aparține! Menționăm că bonificația de 10% se acordă persoanelor fizice pentru plata integrală (pe tot anul 2024) a impozitelor pe clădire, teren și/sau auto datorate către bugetul local pentru anul în curs.

Termenul inițial de plată era 31 martie, însă având în vedere că această dată cade într-o zi nelucrătoare (duminica), termenul limită va fi 1 aprilie 2024 (luni)”, menţionează Primăria Oradea.

Campania primăriei din acest an se numește „În 2024, Online câștigi mai mult decât Dublu”, tocmai pentru că bonificația pentru cetățenii care plătesc online a crescut de la 8% la 10% (procentul maxim permis de lege), față de cei care aleg plata la ghișee (chiar și POS), CEC, Poștă etc., care primesc o bonificație de numai 4%.

Plata online a taxelor și impozitelor este simplă și rapidă, fără user și parolă, pe site-ul www.oradea.ro (secțiunea Fă o plată - Ghișeul online) sau cu ajutorul aplicației MobilePay (link Google Play).

Bonificațiile fiscale pentru persoanele juridice care plătesc cu anticipație (până la data de 1 aprilie inclusiv) impozitele locale datorate pentru întregul an sunt de: 8% în cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay” și de 4% pentru plata prin casierie, poștă, C.E.C., prin P.O.S., ordin de plată, internet banking.