Polițiștii bihoreni, polițiștii de frontieră, jandarmii bihoreni și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog le-au oferit conducătorilor auto, apă, cafea și recomandări preventive.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor și de reprezentanți ai Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor au desfășurat joi, 3 august, o nouă activitate pe linia prevenirii consumului de alcool, droguri și alte substanțe interzise, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, dar și pentru prevenirea victimizării pe perioada sezonului estival.

Aceste acțiuni se desfășoară în contextul în care se înregistrează un număr ridicat de cetățeni români și străini care intră în țară pe perioada sezonului estival, dar și având în vedere desfășurarea festivalului UNTOLD, în perioada următoare.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele care au intrat în țară dinspre P.T.F. Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea, iar polițiștii de prevenire și cei rutieri bihoreni, polițiștii de frontieră, jandarmii bihoreni și reprezentanții antidrog i-au servit pe conducătorii auto cu apă, ceai și cafea, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-și continua călătoria.

Totodată, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan și prevenirea victimizării acestora prin diferite tipuri de infracțiuni, aceștia au fost informați despre comportamentul preventiv în diferite situații de risc.

Polițiștii bihoreni și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog le-au oferit conducătorilor auto pliante cu sfaturi și recomandări preventive. Astfel, mesaje precum „Toleranță zero față de alcool și droguri”, „Viteza ucide”, „Oboseala la volan produce tragedii”, „Alege viața, spune nu alcoolului și drogurilor”, „Fii preventiv, stop accidentelor rutiere”, au fost transmise celor cu care polițiștii au interacționat în cadrul acțiunii.

Totodată, polițiștii bihoreni au transmis și informații despre modificările aduse Codului Penal, respectiv, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiștii bihoreni pe întregul parcurs al sezonului estival.