De Ziua Internațională a Pădurilor, marcată la nivel mondial, în fiecare an, începând din 2012, în data de 21 martie, pompierii militari bihoreni au plantat sute de copaci, contribuind cu entuziasm la menținerea, protejarea și dezvoltarea acestor resurse vitale pentru comunitate și pentru omenire, în ansamblul ei.

 

Astfel, joi, peste 20 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita au răspuns invitației lansate de Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, alăturându-se voluntar acțiunii de plantare a celei de-a cincea „Păduri Erasmus”, într-o zonă defrișată din mijlocul Pădurii Trei Copaci de pe raza municipiului Marghita. Salvatorii aflați în tura liberă au plantat circa 700 de puieți de stejar, gorun și frasin, alegând să protejeze și în acest mod mediul înconjurător și, implicit, viitorul copiilor noștri. La acțiunea de împădurire desfășurată de către elevi, reprezentanții Direcției Silvice Bihor, pompierii Detașamentului Marghita și alți voluntari, au fost sădiți în total circa 3.500 de arbori, pe o suprafață de aproximativ un hectar.

De asemenea, sâmbătă, 23 martie, zeci de pompieri militari bihoreni vor fi prezenți în satul Felcheriu, comuna Oșorhei, unde vor participa, la fel ca în anii precedenți, la acțiunea „O Pădure de la Zero” care face parte din inițiativa națională de împădurire Plantăm Speranță, demers care vizează plantarea a aproximativ 30.000 de puieți, pe o suprafață de 6+ hectare.