Cei 56 de pompieri, conduși de prim-adjunctul ISU Bihor, colonelul Alexandru Adrian Csilik, care timp de 9 zile au luptat pentru stingerea incendiilor de pădure din Grecia, și-au încheiat cu succes misinea, fiind felicitați de autoritățile elene pentru implicare și profesionalism.

 

Contingentul de militari, care a fost dislocat pe teritoriul elen, la sfârșitul lunii august pentru derularea misiunilor de localizare și lichidare a incendiilor care au pus în pericol viața comunităților și a bunurilor acestora, a început deplasarea către România.

Misiunea a fost realizată prin Mecanismul European de Protecție Civilă, în urma solicitării de asistență internațională a autorităților din Grecia.

La finalul misiunii, în baza de operații, rectorul Academiei de Poliție, împreună cu ofițerii de legături eleni, au adresat sincere mulțumiri colegilor noștri, pentru dedicarea de care au dat dovadă și profesionalismul probat în tot acest timp.

„Felicitări și din partea noastră pentru modul în care ați acționat! Drum bun spre casă!”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.