Pompierii încă intervin pentru înlăturarea efectelor vijeliei - Cod Galben în Bihor
Misiunile desfășurate de pompierii bihoreni după furtuna de marți, încă nu s-au încheiat. ISU atrage atenția că județul nostru este, până la ora 2.00, sub avertizare Cod Galben de furtuni.
Miercuri, până la ora 14.20, pompierii bihoreni au executat 32 de misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, acționând pentru degajarea elementelor de construcție și a acoperișurilor sau părților de acoperișuri parțial desprinse de pe clădiri, care puneau în pericol trecătorii, pentru îndepărtarea arborilor de pe case și autovehicule, înlăturarea stâlpilor și copacilor care stăteau să cadă etc.
Dintre acestea, 27 de operațiuni au fost desfășurate pe 23 de străzi din Oradea, una în Oșorhei și una în Sântandrei, de pompierii Detașamentelor 1 și 2 Oradea, o misiune în Aleșd și una în Peștiș, de echipajele Stației de Pompieri Aleșd, respectiv o intervenție în Salonta, desfășurată de pompierii Detașamentului Salonta. Având în vedere că județul Bihor se află, până în data de 27 iulie, ora 02.00, sub incidența unei atenționări Cod Galben de furtuni, pompierii bihoreni vă reamintesc că, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate. De asemenea, se recomandă populației ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. Totodată, pompierii recomandă bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.