ORA Jazz Festival invită publicul iubitor de muzică la cea de-a II-a ediție a festivalului! ORA Jazz Festival 2019 se va desfășura în perioada 20 - 22 septembrie 2019, într-unul dintre cele mai valoroase repere arhitectonice orădene - Sinagoga Neologă Sion şi este reoganizat de Asociația Culturală Mono și Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR).

Aşa cum a explicat în cadrul conferinţei de presă susţinute joi, 19 septembrie, Simona Giura, unul dintre organizatorii festivalului, cea de-a doua ediţie a fost posibilă graţie receptivităţii de care au dat dovadă orădenii, noi fiind al doilea oraş din România, după Bucureşti, în care este posibilă organizarea unui festival de jazz pentru cunoscători.

„Am apreciat deschiderea publicului orădean. În alte oraşe oamenii preferă să asculte jazz în aer liber, un jazz mai accesibil publicului larg. Şi credem că de anul viitor ne vom putea extinde festivalul şi în alte locaţii din Oradea”, a spus Simona Giura. „La prima ediţie orădenii ne-au atras atenţia că este mult trei concerte de jazz pe zi, aşa că anul acesta am decis să programăm doar câte două. Dar nu am făcut rabat de la calitate”, a mai explicat organizatoarea. Astfel, orădenii se pot bucura de Jakob Bro Trio, care va prezenta la Oradea, în premieră pentru Europa de Est, proiectul Bay of Rainbows, dar şi de Mohamed Najem & Friends și Svante Henryson Quartet, care se vor afla pentru prima dată în România. Mohamed Najem & Friends și Svante Henryson Quartet vor transforma pentru trei zile spațiul sinagogii într-o scenă muzicală efervescentă. Diversitatea stilistică va fi marca distinctivă și la această ediție: veți putea asculta jazz contemporan și piese de jazz american reinterpretate în stil scandinav, improvizații meșteșugite având la bază teme din muzica tradițională și fuzionând inspirat cu muzica electronică, aranjamente jazz ale unor lucrări de muzică clasică.

Dacă anul trecut iubitorii de jazz au simţit nevoia acordurilor de saxofon în programul festivalului, iată că la a doua ediţie li se împlineşte dorinţa şi la Oradea va concerta saxofonista britanică Nubya Garcia. Grupul său, compus din trei muzicieni londonezi ai noului val în jazz, pune în lumină compozițiile originale ale saxofonistei, un mix de jazz și afro-groove - o adevărată bijuterie care așteaptă să fie descoperită.

Contribuţia APTOR pentru acest festival se ridică la suma de 20.000 euro, din care sunt acoperite onorariile artiştilor.

Toate concertele vor avea loc la Sinagoga Sion. Prețul unui bilet pentru o zi este de 70 ron, iar al abonamentului 180 ron. Biletele și abonamentele se pot achiziționa online de pe www.bilete.ro sau înaintea începerii primului concert al zilei, de la intrare.

Program ORA Jazz Festival 2019:

Vineri, 20 septembrie, ora 19.00:

Jakob Bro Trio (Danemarca, S.U.A.)

Nubya Garcia (Marea Britanie)

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 19.00:

Oláh Dezső Trio – „Reflections of Béla Bartók’s Six Romanian Dances” (Ungaria)

Ilhan Erșahin & Oceanvs Orientalis (Turcia)

Duminică, 22 septembrie, ora 19.00:

Mohamed Najem & Friends (Franța)

Svante Henryson Quartet  - „Seven Songs from the 70s” (Suedia)