659 de secții de votare din Bihor i-au așteptat duminică, 24 noiembrie, pe cei 497.044 de alegători înscriși pe liste la primul tur de scrutin pentru alegerea viitorului președinte al României. 

Ninsoarea și viscolul puternic din noaptea de vineri spre sâmbătă a lăsat mai multe localități fără electricitate, așa că duminică, în cinci secții au fost folosite generatoare puse la dispoziție de Instituția Prefectului, pentru a se putea desfășura scrutinul.
În ceea ce privește politicienii, cel mai matinal a fost, președintele UDMR Bihor, Cseke Attila, care a votat la secţia nr. 42 din Oradea. 
„Am votat ca raţiunea să se întoarcă în administraţia publică centrală şi îndemn pe toată lumea să iasă la vot, pentru că este important să îşi exprime punctul de vedere şi de asemenea, este important ca oamenii să fie în centrul atenţiei programelor şi politicilor publice din România”, a spus Cseke Attila.
Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan a votat la ora 9.00, la secția de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. 
„Am votat pentru un președinte responsabil, pentru o Românie modernă și europeană”, a spus Bolojan după ce a ieșit din cabină.
Președintele Partidului Social Democrat, Aurel Mohan, a votat la secția de votare din incinta Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre”.
„Am votat calea sigură pentru Bihor și pentru România, un președinte care unește și construiește punți între oameni, nu ziduri care să ne despartă. Am votat un președinte care este omul dialogului, al compromisului constructiv, al stabilității de care avem atât de mare nevoie într-o lume tot mai nesigură. Am votat candidatul care vrea să fie președintele tuturor românilor!”, a spus Aurel Mohan. 
Vicepreședinte USR Bihor, Mihai Șvab, a mers la vot împreună cu familia și a scris apoi pe facebook „Am votat cu încredere pentru o Românie pentru toți. Am votat pentru bun-simț și un viitor mai bun. De acum înainte!”. 
Prezența la vot în județul Bihor a fluctuat, dar a fost sub media națională. La ora 18.00, în Bihor votaseră 43,27% (215.088 de persoane).  
La nivel național, până la ora 18.00, votaseră în jur de 8.26 milioane de persoane 45,85% (cu tot cu Diaspora), cu peste 0,5% mai mulți decât la ultimele alegeri prezidențiale, cele din 2019.

Incidente electorale

Conform Centrului de Comunicare Județean Bihor, până la ora 17.00, la nivelul judeţului, procesul electoral se desfășurase fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică 
„Au fost înregistrate 11 sesizări în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 4 nu s-a confirmat, iar 7 sunt în curs de verificare. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nu au fost constatate infracțiuni în context electoral”, se afirma în comunicatul Centrului de Comunicare Județean Bihor.
Angajații MAI din județul Bihor erau mobilizați pentru asigurarea desfășurării în siguranță a alegerilor și pentru verificarea rapidă a oricărui tip de sesizare cu privire la încălcarea legii.
De asemenea, polițiștii de ordine publică, echipajele de poliție rutieră și jandarmi din Bihor, erau prezenți în teren și monitorizau situația, fiind instituite și filtre rutiere, pentru a preveni și combate orice încălcare a legii.