Lucrările la viitoarea sală polivalentă din Oradea sunt realizate în proporţie de 82%. Construcţia ar urma să fie predată municipalităţii în luna iulie a acestui an. Până atunci, primăria va trebui să amenajeze şi spaţiul din exteriorul sălii.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, şi primarul Florin Birta au vizitat, vineri, 9 aprilie, șantierul de la viitoarea sală de sport polivalentă pentru a vedea stadiul lucrărilor și a discuta cu constructorul despre cum decurg lucrările. Sala se ridică pe amplasamentul fostei piețe vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping. Construcția, cu o capacitate de 5.000 de locuri, este finalizată în proporție de 82%, urmând să fie predată beneficiarului, respectiv municipalității orădene, la finalul lunii iulie. Până acum, în cadrul lucrărilor s-au finalizat structura de beton, structura metalică șarpantă, gradenele din beton, compartimentările interioare din BCA și ghips carton, s-a montat tâmplăria Cortina etc. De asemenea, instalațiile electrice și sanitare au fost finalizate și au fost turnate șapele în proporție de 50%.

La fața locului au fost livrate în totalitate și scaunele din tribuna fixă și gradenele retractabile, dar și ușile metalice și cele rezistente la foc. Prezent pe șantier, ministrul Cseke Attila a precizat că lucrările sunt în grafic, iar investiția va fi gata în vara acestui an. „Mobilizarea contructorului este bună, se vede, și de la ultima vizită s-a avansat bine, s-a avansat frumos. Este o investiție de 120 de milioane de lei a Ministerului Dezvoltării în partea de infrastructură a Sălii Polivalente, la care se adaugă partea de finanțare a municipiului Oradea pe tot ceea ce înseamnă rețea edilitară și parcările adiacente a acestei Săli Polivalente. E o investiție necesară pentru orădeni, pentru Oradea, pentru județul Bihor și am asigurat constructorul că avem sursele financiare necesare pentru a plăti execuția lucrărilor până la finalizare”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

La rândul său, primarul Florin Birta a declarat: „Îi mulțumesc domnului ministru din nou pentru prezența pe șantierul Sălii Sporturilor. Este de a doua oară de când a preluat Ministerul Dezvoltării ca ministru. Vreau să felicit și constructorul, pentru că într-adevăr s-a mișcat bine, lucrările sunt în grafic, iar lucrarea va fi finalizată în termen” a declarat primarul Florin Birta. Primăria Oradea va suporta aproximativ 20% din valoarea totală a lucrărilor, asigurând integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: drumurile de acces, parcările aferente, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică) și parcul din jurul sălii.

„Vreau să vă comunic că a fost finalizată procedura de atribuire a lucrărilor pentru amenajările exterioare, parcări și accese, urmând ca, până în data de 20 aprilie, dacă nu avem contestații, să semnăm contractul de execuție a lucrărilor, astfel încât undeva la finalul verii – începutul toamnei, să finalizăm partea exterioară și să putem da în folosință atât Sala Polivalentă, cât și exterioarele. Totodată, vreau să aduc o mulțumire primului-ministru Florin Câțu pentru că la aprobarea legii bugetului a alocat 10 milioane de lei către municipiul Oradea pentru amenajările exterioare de la Sala Sporturilor”, a mai spus primarul.

Contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu, Intergroup Engineering, Delta ACM 93 și Trameco a fost semnat în februarie 2018.