Tradițiile bihorenilor sunt prilej de sărbătoare, de bucurie și de întoarcere acasă. În satul Drăgoteni, din comuna Remetea, sâmbătă, 24 aprilie, va avea loc un atelier de încondeiat ouă.

Cu ocazia Sărbătorilor pascale, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor și Administrația Peșterilor Turistice - Peștera Meziad și Peștera cu Cristale din mina Farcu organizează sâmbătă, 24 aprilie, între orele 10.30-17.30, un atelier de încondeiat ouă. Participanții la atelier vor fi îndrumați de Dorina Hanza, meșter popular din satul Drăgoteni, comuna Remetea.

Atelierul se va desfășura în comuna Remetea, nr. 8, județul Bihor, în aer liber, pe terasa Campingului Turul, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare în contextul Covid-19.

Detalii privind înregistrarea la atelier se pot afla accesând link-ul https://tinyurl.com/4zftbybf

Atelierul se va desfașura în trei serii, fiecare serie având un număr de 20 de stații de încondeiat, astfel: seria 1 - între orele 10.30 - 12.30 încondeiat + 12.30 - 14.00 brunch; seria 2: 13.00 - 15.00 încondeiat + 15.00 - 16.30 brunch, iar seria 3: 15.00 - 17.00 încondeiat + 13.30 - 15.00 brunch.

Potrivit organizatorilor, pachetele de participare la atelierul de încondeiat sunt compuse fie pentru persoanele individuale participante, fie sunt pachete pentru familii.

Fiecare pachet de participare este compus din: acces la o stație de lucru pentru încondeiat + patru bucăți ouă de încondeiat (ceară, chișiță, vopsire ouă); brunch în regim de catering asigurat de Restaurantul Muma Codrului - Colești - bufet băuturi calde (ceai, cafea) și siropuri naturale, bucate și copturi tradiționale; bilete/voucher de intrare la Peștera Meziad - vizitarea peșterii se poate face în aceeași zi sau în termen de 30 de zile de la data atelierului (biletele/voucher sunt valabile până la data de 23 mai 2021).

Pachetele de participare sunt următoarele: o persoană (adult) - 95 lei; un adult + un copil - 110 lei; un adult + doi copii - 140 lei; doi adulți + un copil - 185 lei; doi adulți + doi copii - 190 lei.

„Accesul în incinta locului de desfășurare este permis doar organizatorilor și persoanelor înscrise la atelier, cu taxa de participare achitată, care vor prezenta dovada confirmării înscrierii și un act de identitate”, menționează organizatorii.