Alex Moldovan, scriitorul clujean al seriei de romane pentru copii, „Olguța și un bunic de milioane”, „Olguța și Operațiunea Jaguarul”, „Olguța și marea demascare”, a fost prezent în Oradea joi, 12 mai.

În prima parte a zilei, Alex Moldovan a fost prezent la Teatrul Regina Maria, acolo unde a vizionat spectacolul Băieţelul care se putea muşca de nas. Băieţelul care se putea muşca de nas este prima dramatizare pe care Alex Moldovan a făcut-o pentru teatru dintr-una din scrierile sale. Iniţial gândit pentru outdoor, spectacolul Trupei Arcadia a fost recent adaptat de regizoarea Selma Dragoş pentru Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Peste 200 de elevi ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Iosif Vulcan şi Liceului Teoretic Frederic Schiller s-au bucurat de spectacol şi au urcat pe scenă la final, pentru a se fotografia alături de dramaturg şi de actori.
În cea de-a doua parte a zilei, de la ora 14.00, Alex Moldovan a fost prezent la Muzeul Ţării Crişurilor, pentru a-şi întâlni cititorii, formaţi din profesorii de limba română şi elevii lor,  într-o sesiune de tip Q&A. Cei prezenţi au avut oportunitatea unui dialog viu și deschis cu un scriitor ale cărui romane se citesc și se discută la orele de limba și literatura română din școlile orădene. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Litere și Școala Gimnazială Oltea Doamna Oradea şi a fost moderat de Anca Tomioagă, lector al Facultății de Litere din cadrul Universității din Oradea. 

Întâlnirea organizată la Muzeul Ţării Crişurilor face parte dintr-o serie de activități desfășurate în cadrul proiectului EduCREA(c)TIV finanțat de Fundația Comunitară Oradea prin programul Bursa talentelor 2019. Proiectul are menirea de a crea contexte potrivite pentru a derula activități creative cu scop educativ, mai ales în registrul predării limbii și literaturii. Proiectul, prin numele lui, dar și prin contextele pe care le creează, se adresează studenților, viitorilor profesori, și profesorilor care sunt îndemnați să educe creativ și activ, cât și elevilor încurajați să se implice creativ și activ în parcursul lor educativ.