Sfânta Noapte a Naşterii Domnului a fost vestită prin glasurile cristaline ale copiilor din Parohia Ioşia Nord.

Pregătiţi de doamna preoteasă, prof. Flori Bicăzan, cei peste 60 de copilaşi au prezentat, de Crăciun, un frumos program de colinde şi poezii româneşti, acompaniaţi la chitară de Oana B., elevă a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Oradea.

“Deschide uşa, creştine”, “Galbenă gutuie” şi “Din cer senin” sunt doar câteva dintre colindele cu care copiii i-au încântat pe credincioşii prezenţi în Noaptea Sfântă, în frumoasa biserică cu hramul “Sfântul Duh Mângâietorul” din cartierul Ioşia Nord.

Ca o rugăciune la ceas de seară au răsunat versurile: “Vino Iisuse în inima mea,/ Ca într-o iesle săracă/ Şi încălzeşte-o cu dragostea Ta/ Templu curat să se facă...”.

Emoţionantă a fost şi poezia lui Ion Creangă, “Naşterea Mântuitorului” (“În Betleem colo-n oraş/ Dormeau visând locuitorii,/ Iar lângă turmă, pe imaş/ Stăteau de pază, treji, păstorii./ Şi-n miez de noapte dulce cânt/ Din cer cu stele-a răsunat,/ Se rumenise cerul sfânt/ Păstorii s-au cutremurat…”).

A urmat colinda “Sculaţi gazde”, pe care copiii au interpretat-o alături de părinţii lor, creând, împreună, clipe de neuitat, deoarece “Spiritul Sărbătorilor de Crăciun trebuie lăsat moştenire copiilor…”, după cum a subliniat prof. Flori Bicăzan.

Un moment mult aşteptat a fost sosirea celui mai iubit bătrânel din lume. Încărcat de daruri, acesta a intrat în biserică, în timp ce copiii au cântat colindul “Moş Crăciun cu plete dalbe”.

Printre cei prezenţi la eveniment s-a numărat părintele profesor Viorel Popa, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea, precum și părintele Vasile Bicăzan, ctitorul bisericii parohiale.

La finalul serbării, părintele Felix Bicăzan, parohul bisericii, a avut un cuvânt de apreciere şi felicitare pentru micii colindători, dar şi pentru părinţii şi bunicii care i-au crescut atât de frumos, dorindu-le ca, sub bradul de Crăciun, să găsească puterea de a fi mai buni, mai înţelegători, mai iubitori, puterea de a lăsa deoparte toate gândurile rele, în toate zilele ce vor veni, deoarece Crăciunul este iubire!