Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România (FNSAR) orădeanul Gheorghe Chiș a intrat luni în greva foamei. Sindicalistul era nemulțumit că articolul privind condițiile speciale de muncă a fost abrogat.

 

Informați a fost confirmată luni, la închiderea ediţiei, de liderul din Bihor al Organizaţiei Sindicale Ambulanța.

„Gheorghe Chiş a fost astăzi în Parlament pentru a discuta despre Legea 5 dar cei de acolo nu au vrut să se gândească și la noi. Legea 5 nu este aplicată pentru că nu există încă norme de aplicare și a fost mereu, din 2021 încoace, blocată. Exista totuși o speranță și pentru noi, dar acum am aflat că se taie. Era foarte important că personalul operativ al ambulanțelor era încadrat în condiții speciale de muncă. Munca de ambulanțier este una extrem de solicitantă și speram ca cei care împlinesc 57 de ani și nu mai pot fizic și psihic să lucreze, să poată ieși la pensie. Măcar cei din grupa a doua. Am tot așteptat să apară normele de aplicare ale acestei legi iar acum ne-am trezit că parlamentarii au tăiat tot” a declarat, pentru Crișana, Marius Harapu, președintele Organizaţiei Sindicale Ambulanța Bihor, membră a FNSAR.    

Gheorghe Chiș a declarat, înainte de votarea legii pensiilor, că a intrat în greva foamei și că urmează să vină la Camera Deputaților și „colegii din teritoriu”.