Asociația Pro Infrastructură susține că mulți români care sunt văzuți în timp ce conduc mașini pe contrasens pe autostrăzile din România o fac în mod conștient. Culmea este că ei circulă cu viteză mare ca să scape cât mai repede din această situație, este concluzia anchetelor realizate de polițiști.

Șoferii care circulă pe contrasens nu o fac din neatenție. Aceasta este concluzia surprinzătoare a unor anchete făcute de autorități.

„Din păcate investigarea acestor incidente în România relevă o concluzie îngrijorătoare: mulți români ajung pe contrasens perfect constient, nu din neatentie, după ce au intrat pe autostradă legal dar nu în direcția în care doreau să se deplaseze. Pentru a corecta această situație întorc pur și simplu vehiculul și pornesc în sens opus”, au explicat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Pericolul este cu atât mai mare cu cât șoferii care circulă pe contrasens o fac cu viteză pentru a ajunge mai repede la următoarea ieșire de pe autostradă.

„Pericolul de ciocnire frontală cu consecințe fatale e cu atât mai mare cu cât, după întoarcere, mulți dintre ei aleg să circule pe contrasens pe cea mai rapidă bandă a autostrăzii, că doar ei sunt obișnuiți să circule pe dreapta, adică stânga celor care circulă corect! Și asta nu e tot: ca să scape cât mai repede din această situație, circulă cu viteză mare”, au mai spus cei de la Asociației Pro Infrastructură.

Specialiștii asociației susțin că astfel de erori apar din cauza șoferilor care nu au experiență, dar și a administratorilor drumurilor care nu montează indicatoare în zonele de risc.