Prefectul Dumitru Țiplea solicită primăriilor de la nivelul județului Bihor să se asigure că școlile, spitalele și creșele vor beneficia de plafonarea tarifelor la prețul energiei electrice și gazelor naturale.

Instituția Prefectului Județul Bihor a emis, conform dispozițiilor prefectului, o circulară vizând aplicarea Legii nr. 259/2021 pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022.

Informarea, emisă în atenția Consiliului Județean Bihor, Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Direcției de Sănătate Publică Bihor și primăriilor din Bihor, arată că unitățile de învățământ și unitățile sanitare pot beneficia de plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale la cel mult 1 leu/ kwh, respectiv 0,37 lei / kwh cu tva inclus. Schema de ajutor se adresează atât instituțiilor publice, cât și celor private, cu condiția ca beneficiarii să depună solicitări explicite în sensul actului normativ menționat mai sus.

„Prefectul Dumitru Țiplea solicită administrațiilor locale și instituțiilor cu atribuții să se asigure că unitățile de învățământ și unitățile sanitare de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Bihor au înaintat documentația necesară, pentru a beneficia de plafonarea tarifelor de către furnizori”, se arată într-un comunicat al Cancelariei Prefectului Județului Bihor.