După ce fostul viceprimar Marcel Dragoș a fost numit joi prefect al județului Bihor, în aceeași zi, la propunerea primarului Florin Birta, Biroul Permanent al PNL Oradea l-a desemnat pe Teofil Filimon candidat pentru funcția de viceprimar al Oradiei. Cum liberalii au majoritate în Consiliul Local, alegerea lui Filimon va fi o simplă formalitate.

Alegerea noului viceprimar va figura pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Oradea, ce se va desfășura luni, 26 august.

„Teofil Filimon este un coleg care și-a demonstrat deja calitățile, atât în cadrul PNL, cât și activitatea sa din Consiliul Local, respectiv în cariera profesională. Sunt convins că va reuși să își afirme competența și în calitate de viceprimar al Oradiei. Cu aceeași ocazie, îi mulțumesc domnului Marcel Dragoș pentru toate eforturile depuse în folosul orașului și al orădenilor, în calitate de viceprimar și îi urez mult succes ca prefect al județului Bihor”, transmite primarul Florin Birta, președinte al PNL Oradea.

„Le mulțumesc domnului primar și tuturor colegilor liberali pentru încrederea cu care mă investesc. Mă onorează oportunitatea ce mi se oferă, aceea de a face parte dintr-o echipă performantă, care își dovedește capacitatea de a dezvolta Oradea, în continuare și care, în același timp, se bucură de sprijinul orădenilor. Mă voi folosi de toate cunoștințele acumulate ca manager, în domeniul privat, precum și de experiența mandatelor din Consiliul Local Oradea, astfel încât să aduc un aport real în folosul echipei din Primăria Oradea. Scopul rămâne același: să continuăm dezvoltarea orașului și să putem crește, în continuare, calitatea vieții orădenilor”, declară Teofil Filimon, cu această ocazie.

În vârstă de 42 de ani, Teofil Filimon este unul dintre cei mai experimentați consilieri locali ai PNL, având continuitate ca ales local în Oradea, încă din 2012.

Expert în relații Internaționale și studii europene, Teofil Filimon și-a construit o carieră în mediul privat, fiind șef al Serviciului Avize, Acorduri, Autorizații la Digi România, încă din 2014.