Un bărbat de 62 de ani din localitatea Leş s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei pentru faptul că şi-a chinuit câinele, un metis din rasa ciobănesc german. Câinele era legat cu un lanţ foarte scurt, ţinut întro zonă noroiasă, sub cerul liber.

La data de 22 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile preventive pe raza județului Bihor, pentru salvarea animelor aflate în pericol.

Astfel, pe un teren viran, în localitatea Leș, județ Bihor, polițiștii de la protecția animalelor au descoperit un câine metis din rasa Ciobănesc German, legat cu un lanț foarte scurt, sub 2 metri lungime. Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ținut în noroi, sub cerul liber, printre materii fecale, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră.

Totodată, la momentul controlului, câinele nu beneficia de suficientă apă și hrană, starea de sănătate a acestuia fiind precară, prezentând semne vizibile de malnutriție. Câinele prezenta un comportament apatic și o stare de îngrijire proastă, blana animalului fiind murdară de noroi.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de la protecția animalelor au identificat deținătorul câinelui, ca fiind un bărbat de 62 de ani, din localitatea Leș, județul Bihor.

Câinele a fost salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, care au emis în cauză un ordin de plasare a animalului în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile. În consecință, proprietarul a fost sancționat contravențional de polițiști, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.205/2004.