Continuitate, dăruire, corectitudine, respect pentru public şi concurenţi, sunt doar câteva dintre atributele pe care invitaţii Enjoy Music Festival, Aurelian Temişan, Monica Anghel, Nico, Luminița Anghel, Ovidiu Anton și Andrei Tudor le-au adus organizatorilor festivalului din Băile Felix.

Au adăugat pe lista atributelor şi iubirea, pentru muzică, pentru artişti şi pentru copiii care urmează să urce pe scenă, de care Asociaţia Enjoy Music, alături de partenerii Primăria comunei Sânmartin, Liceul Tehnologic „Felix”, și Asociația de Promovare a Turismului în Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai, a dat dovadă atât la prima, cât şi la a doua ediţie a acestui festival.

„Enjoy Music este un festival pe care încep să-l iubesc şi să-l aştept. Sunt membru în jurii de zeci de ani, sunt în juriul unei emisiuni de 10 ani, şi mi-aş dori să ies la pensie din acea emisiune şi din acest festival. Pentru că acest festival este definit prin corectitudine”, a spus Aurelian Temişan. Acesta a mai precizat că festivalul încurajează evoluţia copiilor tocmai prin faptul că nu toată lumea ia premii.
„Ne-am obişnuit să dăm tuturor diplome şi medalii. Este greşit. Nu toţi copiii trebuie să ia premiu. Decât să încurajezi fals pe cineva, mai bine dai doar patru premii pe bune”, a subliniat Temişan. Acesta a sfătuit copiii să participe la astfel de festivaluri, să înţeleagă şi să aprecieze importanţa experienţei pe scenă, în faţa unui juriu de profesionişti, şi să persevereze.
Despre bucuria participării la Enjoy Music Festival a vorbit şi Monica Anghel, care a subliniat că „acest festival funcţionează aşa cum trebuie: cu eleganţă, cu demnitate, cu frumos”. „Aici, spre deosebire de alte festivaluri din ţară, concurenţii şi părinţii lor dau dovadă de respect faţă de ei înşişi, în primul rând, faţă de public şi faţă de colegii care sunt pe scenă”, a spus artista.
Încurajări pentru copii au transmis Nico şi Luminiţa Anghel, care i-au asigurat pe concurenţi că ştiu care sunt emoţiile cu care se confruntă sau ce înseamnă să ai o zi nefericită, transmiţându-le, totodată, că emoţia poate fi folosită constructiv.
Enjoy Music Festival are premii pentru fiecare categorie de concurs, toate în bani, aşa cum a explicat Ovidiu Lazăr, şi un trofeu al festivalului care înseamnă o sesiune de compoziţie la studioul DeMoga Music București.
„Ştiu din perioada în care eu participam la festivaluri, cât de mult contează să te simţi răsplătit şi am vrut să fac o diferenţă, oferind premii valoroase”, a spus Ovidiu Lazăr.
O altă noutate este faptul că toţi concurenţii vor primi notiţele pe care juriul le-a făcut despre prestaţia lor. Astfel, aceştia vor înţelege ce anume au de îmbunătăţit, dacă este cazul.
Şi pentru că Enjoy Music Festival este un eveniment în continuă dezvoltare, această ediţie aduce şi o secţiune nouă în concurs: secţiunea de creaţie. O noutate în festivalurile din România, secţiunea de creaţie a fost ocolită de alţi organizatori din temerea că ar fi prea puţini înscrişi. Însă tinerii creatori s-au arătat interesaţi, astfel că în această categorie vor concura şapte piese.
Juriul celei de-a doua ediţii este format din: Andrei Tudor - Președintele juriului, Jurij Ricotti (IT), Francesco Morettini (IT), Paula Seling, Ovidiu Anton, Luminița Anghel, Monica Anghel, Nico, Aurelian Temișan și Zorica Ninkovic (SRB).
 

Programul Festivalului
Enjoy Music Festival începe vineri, 26 august, în Piaţeta de lângă Ştrandul Apollo, de la ora 19.30, în Băile Felix. În prima seară vor cânta: Paula Seling, Luminița Anghel, Nico, Aurelian Temișan, Monica Anghel, Lil Rose, Ovidiu Lazar, Cristina Pantea, Natalia Bendre, Rebeca Moje, Cristina Felappi, Georgiana Caba, Alesia Vasile, Corul și Grupul Enjoy Music, Grupul de chitariști Floare de Lotus Sânmartin.
Sâmbătă, 27 august, între orele 12.30 - 20.00, vor evolua cei 80 concurenţi (aleşi din peste 200 de copii înscrişi). La ora 20.30 va avea loc concertul Ovidiu Anton, în deschiderea căruia va cânta Natalia Bendre.

Duminică, 28 august, de la ora 12.30, va avea loc Gala de Premiere. Vor cânta câștigătorii premiilor I și a celor patru trofee alături de artiștii: Monica Anghel, Nico, Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Ovidiu Anton, Grupul Enjoy Music, Natalia Bendre, Cristina Pantea.