La Cimitirul Municipal Rulikowksi a fost suplimentat personalul angajat pentru săpatul gropilor, însă, chiar şi în acest context, timpul de aşteptare pentru programarea unei înmormântări a crescut la aproape o săptămână, în contextul în care se efectuează şi 11 înmormântări pe zi.

 

În acest context, Administrația Domeniului Public SA Oradea a făcut câteva precizări în  cadrul unei informări publice:

„În momentul de față, la Cimitirul Municipal Rulikowski, în urma suplimentării personalului angajat pentru săpatul gropilor, timpul de așteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână. Asta, în condițiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi”, se arată în comunicat.

La Capela Municipală pot fi depuși doar decedații pentru care s-a făcut  programarea înmormântării. În lista de tarife a Cimitirului Municipal Rulikowski este prevăzută și o taxă de depozitare la camera de frig, în valoare de 100 lei pe zi. Având în vedere condițiile actuale, când timpul de așteptare pentru programarea înmormântărilor a crescut, conducerea Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea a decis să plafoneze această sumă la maximum 300 de lei, indiferent de câte zile urmează a fi depozitat decedatul la camera de frig, înainte de înmormântare.

„Prin urmare, toți cei care au achitat mai mult de 300 de lei în această perioadă sunt așteptați să depună o cerere pentru restituirea banilor, la sediul Administrației Domeniului Public SA, din Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, Biroul Secretariat, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00”, precizează Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

În informare se mai arată că, pentru a reduce cât mai mult timpul de așteptare, începând de săptămâna viitoare, vor fi atribuite locuri de veci și în parcele noi, unde gropile vor putea fi săpate și prin intermediul utilajelor. Totodată, ADP menţionează că, având în vedere situația actuală dificilă, în această perioadă, nu se atribuie locuri de veci anticipat.