Peste 100 de persoane au participat ieri, în sala festivă a Liceului de Arte din Oradea, la un concert și o expoziție omagiale, dedicate Zilei Culturii Naționale. Evenimentul a impresionat prin diversitatea stilurilor muzicale abordate, profesionalismul interpreților, culoarea și creativitatea artiștilor.

A fost zi de sărbătoare, miercuri, 17 ianuarie, la Liceul de Arte din Oradea. Concertul dedicat Zilei Culturii Naționale a început la ora 11.00 și s-a bucurat de participarea decanul Facultății de Arte a Universității din Oradea, Corina Andor alături de directoarea Departamentului de Muzică, Ariadna Mircescu, directorul Casei Corpului Didactic din Oradea, Alin Ștefănuț, inspectoarea şcolară pentru educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare Corina Dume și inspectorul şcolar de specialitate pentru Arte, Feher Arthur.

Evenimentul s-a aflat la a șaptea ediție și a fost inițiat de profesorul Ciprian Frunză, sprijinit de Andreea Meza, Claudia Peter și Sebastian Bratu.

„Ceea ce ne susține este încrederea în puterea exemplului față de generațiile de copii pe care-i îndrumăm. Este apoi puterea încrederii în ceea ce înseamnă artă, în capacitatea ei de a păstra nealterate sensurile vieții, adevăratele valori umane. Cuvintele lui Sergiu Celibidache sunt de amintit astăzi: spontaneitatea, creativitatea poporului român nu au limite. Este nevoie de oameni dedicați pentru a descoperi munții aceștia de aur pe care îi are poporul român. Astăzi, moment de sărbătoare, munții noștri de aur să fie pe scenă, atât prin muzică, cât și prin expoziția de artă”, a spus directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor, care a fost completată de directoarea adjunctă Nagy Gabriela. Aceasta a subliniat că Liceul de arte este „cea mai mare oază culturală în peisajul orădean și bihorean”, lucru care îi face să fie mândri și care are la bază un corp didactic de excepție.

Au urcat apoi pe scenă profesorii: Ciprian Frunză (pian), Ramona Hașas (canto), Anghelina și Nicodim Negruțiu (pian), Marius Grecu și Vura Janos (trompetă), Georgiana-Iudita Mircescu și Borzási Dávid (flaut), Cristian Szekely și Alex Seretoc (percuție), Ionela Pali (canto), Sanda Marinau (pian), Anita Lupșe (vioara), Lavinia Abrudan (vioară), Ichim Beata (violoncel), Gloria Pogan (flaut), Adrian Miescu (vioară), Petre Șinca (violă), Andrei Moga (vioară) și Denis Șerb (vioară).

La final, participanții au putut admira creații ale profesorilor de la secția Arte Vizuale: Iulian Anghel, Cristina Costolaș, Cseke Andrea, Csentye Andrea, Maria David, Domahidi Krisztina, Fabian Emoke, Romina Hulban, Anamaria Iștoc, Janko Szep Noemi, Ioana Klein, Kovacs Anett, Andreea Meza, Cristina Molnar, Claudia Peter și Racz Ervin.