Când vine vorba de curățenie, există mai multe concepții greșite. Pot exista practici care nu sunt la fel de eficiente ca cele reale, iar aceste mituri despre curățenie pot fi legate de metoda sau produsul de curățenie. Cu cât știți mai mult despre miturile din spatele metodelor de curățenie și a produselor de curățat, cu atât vă puteți face casa să strălucească mai ușor și mai rapid.

 

Pentru a înțelege mai bine metodele și produsele corecte, iată 8 mituri frecvent auzite despre curățenie:

Mit: Înălbitorul este un produs de curățenie ideal pentru toate suprafețele din casă

Aceasta este o concepție greșită obișnuită atunci când vine vorba de curățenie. Deși este adevărat că poate ucide germenii rapid, înălbitorul nu este un produs excelent de utilizat, atunci când vine vorba de descompunerea acumulării de pe suprafețe. Mai mult, acesta poate fi periculos de utilizat acasă, mai ales dacă aveți copii sau animale de companie. Înălbitorul poate fi dăunător familiei și animalelor de companie, mai ales dacă este utilizat în concentrații puternice.

Mit: Toate produsele de curățat trebuie pulverizate, apoi șterse imediat

Aceasta este o altă concepție greșită atunci când vine vorba de curățenie. Există produse care funcționează imediat și nu vor necesita înmuiere. Pe de altă parte, unele soluții sau produse de curățenie trebuie să stea și să înmoaie o suprafață, pentru ca acesta să o igienizeze sau să o curățe în mod corespunzător. Este important să citiți și să urmați instrucțiunile produsului de curățenie pe care îl utilizați.

Mit: Înălbitorul funcționează cel mai bine cu apă fierbinte

Un alt mit este despre combinația dintre înălbitor și apă fierbinte. Mulți oameni cred de fapt că înălbitorul și apa fierbinte fac o pereche perfectă. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat, deoarece apa fierbinte amestecată cu înălbitor poate transforma efectiv albul într-o nuanță gălbuie. Pentru a evita petele gălbui pe suprafețele albe, nu trebuie să folosiți înălbitor și apă fierbinte împreună.

 

Mit: Oțetul este dezinfectantul ideal și vă poate scăpa de germeni mai bine decât celelalte substanțe de curățat

Deși oțetul poate elimina murdăria, precum și unele pete de pe suprafețe, acesta nu ucide toți germenii. Oțetul poate fi util în anumite situații, dar inutil în altele. Astfel, este important să alegeți cu înțelepciune produsul de curățenie. Vă puteți baza alegerea pe lucrurile pe care le veți curăța.

Mit: Aspirarea frecventă a covoarelor le poate uza

Mulți cred că dacă vă aspirați frecvent covorul, acesta se poate uza cu ușurință. Cu toate acestea, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă menține covorul curat este să-l aspirați frecvent.

Praful care s-ar fi putut acumula în covor va fi îndepărtat, astfel încât să nu distrugă materialul covorului. De fapt, companiile de curățare profesională pot atesta că aspirarea frecventă poate ajuta la curățarea unui covor, refacerea frumuseții acestuia și prelungirea duratei sale de viață.

Mit: Toate produsele de curățenie ecologice sunt sigure de utilizat

O etichetă verde nu înseamnă neapărat că produsul de curățat este sigur de utilizat pe toate suprafețele. Mai mult, nu toate produsele sunt sigure de utilizat atât pentru casa dvs., cât și pentru copiii dvs. Cel mai bine este să citiți eticheta produsului de curățat, înainte de a îl utiliza.

Nu toate produsele din colțul „verde” al magazinului local sunt sigure. Cel mai bine este să vă obișnuiți să citiți eticheta produselor de curățenie pe care le cumpărați. Chiar dacă nu sunt indicate toate ingredientele pe eticheta produsului, veți avea totuși o idee mai bună legat de din ce este făcut produsul și puteți estima dacă acesta este sigur sau nu.

Mit: Dacă miroase curat, atunci trebuie să fie curat

Doar pentru că zona miroase a flori proaspete, nu înseamnă că este deja curată. Mirosul poate doar deodoriza și nu curăța. Prin urmare, nu ar trebui să vă lăsați păcăliți de zonele care miros curate, dar sunt de fapt pline de germeni. Acesta este unul dintre miturile cele mai frecvent auzite despre curățenie.

Mit: Curățarea cu abur a covorului îl poate face să miroasă și poate încuraja creșterea mucegaiului

Majoritatea oamenilor își fac griji cu privire la covoarele care miros a „stătut”, chiar și după ce le-au curățat la un agent de curățenie profesional pentru covoare. Cu toate acestea, curățarea cu abur a covorului, de exemplu folosind un aspirator Karcher de pe Emag, este cel mai bun mod de a vă menține covoarele curate. Curățătorii profesioniști de covoare folosesc aburul pentru a curăța eficient covoarele. Deși, la început, miroase umed, acest lucru va dispărea și veți rămâne cu un covor curat.