Cum să curățați scaunele din țesături fără să frecați petele? Începeți cu aceste cinci trucuri ușoare pentru rezultate impecabile.

 

1. Determinați tipul de țesătură.

Folosiți numai un produs de curățare adecvat tipului de țesătură cu care aveți de-a face. Dacă nu sunteți sigur ce produs de curățare ar trebui să utilizați, verificați etichetele de îngrijire pentru curățare sau testați un produs de curățare pe o zonă mică înainte de a-l utiliza pentru a îndepărta petele. Online puteți găsi mai multe informații despre decodarea etichetelor de îngrijire.

2. Îndepărtați murdăria liberă cu un aspirator.

Murdăria slăbită se poate instala cu ușurință, creând o pată cu totul nouă. Preveniți astfel de evenimente prin aspirarea regulată a scaunelor.

3. Amestecați-vă propria soluție.

În timp ce majoritatea tapițeriilor din vinil și piele vor fi compatibile cu soluțiile pentru lustruirea mobilierului, scaunele din stofă pot fi deseori curățate cu o soluție DIY. Dacă țesătura scaunului este compatibilă cu o soluție de apă, faceți-o singur acasă! Într-un bol, amestecați împreună 3/4 apă și 1/4 săpun. Aplicați o cantitate mică de soluție pe un prosop curat și ștergeți scaunele.

4. Folosiți peroxid de hidrogen.

De asemenea, puteți aplica peroxid de hidrogen pe toate zonele colorate ale unui scaun din țesătură. Pentru a face acest lucru, pur și simplu aplicați peroxid de hidrogen pe un prosop (utilizați unul din microfibră pentru cele mai bune rezultate) și ștergeți pata. Testați o zonă mică pe tapițerie pentru a vă asigura că peroxidul de hidrogen nu va afecta țesătura.

5. Curățați în profunzime cu un aparat cu abur.

Un aparat de curățat cu abur va oferi o curățare mai profundă decât ștergerea cu un prosop. După curățare cu un aparat cu abur, lăsați să se usuce complet înainte de a utiliza din nou scaunul, pentru a preveni prinderea umezelii.

Cum se curăță scaunele din microfibră

Microfibra, un material creat de om (nailon țesut și poliester) atrage particulele ca un magnet. Curățați un scaun din microfibră cu o perie de curățat; înmuiați peria într-o soluție de săpun lichidă diluată și frecați pata până se ia. Pentru a preveni scufundarea lichidului în microfibră, aveți la îndemână o altă perie uscată pentru a curăța umezeala când ați terminat și asigurați-vă că aspirați țesătura, ca ultim pas.

Cum se curăță scaunele de vinil

Deoarece vinilul este un material neted, oarecum lucios, este mai puțin absorbant și mai ușor de curățat. Pentru a curăța un scaun de vinil, utilizați bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit fie pe vinil fie ca pastă (amestecând apă și bicarbonat de sodiu), fie prin simpla presărare a bicarbonatului de sodiu pe un prosop ușor umed și spălând pata cu prosopul. Odată ce ați aplicat prosopul sau pasta pe zona petelor, lăsați-l să stea timp de zece minute și clătiți-l cu un prosop umed și curat. Uscați umezeala rămasă prin ștergerea cu un prosop uscat.

Cel mai bun material pentru scaune de sufragerie

Sufrageria este locul unde petreceți mult timp, în general, astfel încât cel mai bun tip de țesătură pentru scaunele de sufragerie va fi ușor de curățat. Deoarece aceste camere tind să fie mai formale, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că țesătura se potrivește cu decorul elegant din jur; amestecurile de bumbac, piele întoarsă (asemănătoare cu microfibra), țesăturile sintetice precum poliesterul și catifeaua cu pilă scurtă sunt ușor de curățat și elegante.

Cel mai bun material pentru scaune de bucătărie

Bucătăria este locul unde se mănâncă, dar spre deosebire de sufrageria, bucătăria tinde să fie mai dezinvoltă. Din acest motiv, puteți alege materiale mai casual pentru scaune de bucătărie. Materiale ușor de găsit care sunt, de asemenea, ușor de curățat și suficient de confortabile pentru scaune de bucătărie includ amestecuri de vinil și poliester. Dacă vreți și mai mult confort, optați pentru țesături concepute pentru rezistența la pete, numite și țesături de înaltă performanță. De asemenea, puteți alege țesături cu imprimeu, care vor ascunde mai ușor scurgerile și petele decât scaunele din țesătură solidă.