Dacă vrei să-ți alegi bine parfumul, ține cont de sfaturile specialiștilor!

Prima impresie este influențată și de parfumul pe care îl alegi. Deoarece alegerea parfumului nu este o sarcină ușoară, îți explicăm care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont în materie de parfumuri bărbați!

1. Mirosul parfumului variază de la persoană la persoană

Fiecare om are un pH diferit , ceea ce face ca parfumul să nu miroase la fel de la o persoană la alta. Pentru a alege un parfum care ți se potrivește, pulverizează câteva picături pe încheietura mâinii. Așteaptă câteva minute pentru a observa ce miros are pe pielea ta! Deși s-ar putea să găsești unul care pare că are aceleași arome, nu va fi niciodată la fel, după câteva minute. Important este să nu cazi în capcana de a-l testa pe benzi de hârtie. Acordă-ți timp pentru a proba mai multe variante. La urma urmei, parfumul tău face parte din eticheta personală.

2. Există un parfum pentru fiecare moment

Chiar dacă ești obișnuit să porți mereu același parfum, ia aminte că întotdeauna există o aromă pentru fiecare moment al zilei. Pentru a-ți începe ziua cu energie, nuanțele de citrice și pomi fructiferi sunt ideale. Revitalizante, îți vor permite să te bucuri de orele matinale fără să te simți greoi și făsă să le creezi un disconfort persoanelor din jur. La căderea nopții, în schimb, încearcă o atingere aromată și intensă cu parfumuri lemnoase, orientale sau cu note ușor picante.

3. Documentează-te corespunzător cu privire la diferențe!

Citrice, din plante, orientale sau lemnoase - știi să le deosebești? Este extrem de important să știi din ce categorie aparține fiecare aromă, astfel încât alegerea să fie potrivită pentru tine. Mirosurile de citrice, precum lămâia sau mandarinele, sunt alegerea perfectă în materie de parfumuri bărbați, dacă ești în căutare de prospețime. Parfumurile pe bază de plante precum menta sau ceaiul verde îți pot oferi o stare de liniște și relaxare. Dacă vrei să plusezi, poți adăuga accente indubitabile de caldură și seducție, care se regăsesc în parfumuri orientale. În schimb, dacă vorbim despre arome exotice precum vanilie sau mosc, ne ducem automat în sfera intimă și la momentele speciale din viața ta. Dacă în schimbi cauți o aromă cu un spirit mai aventuros, care să îți aducă aminte de natură, cele lemnoase sunt perfecte. Sunt versatile, dar intense, și includ ingrediente care alternează de la lemn de santal sau chihlimbar, la tămâie sau cedru.

4. Spune-mi cum ești și îți voi spune de ce ai nevoie!

Richard Gere și Brad Pitt prefer aromele de citrice pentru un ritm de viață alert. Tom Cruise, David Beckham sau George Clooney preferă parfumurile lemnoase care le susțin eleganța. Ryan Reynolds sau Chris Pine își asumă riscuri cu parfumuri care respiră modernitate, în combinații care includ atât arome de citrice, cât și arome lemnoase. Așadar, ține cont că nu toate parfumurile sunt potrivite pentru toți oamenii!

5. Stilul tău de viață contează

Daca ești un bărbat cu un caracter puternic, un parfum proaspăt probabil nu ar fi cea mai bună opțiune. A fi om de afaceri nu este același lucru cu a fi agricultor. Dacă locuiești în oraș și ritmul tău de viață este frenetic, va fi mai reușit să optezi pentru un parfum cu o aromă oceanică. Acesta îți va oferi prospețime și lejeritate pentru a te elibera de tensiunea acumulată în timpul zilei.

6. Parfumuri cu care nu dai greș niciodată

Mizeaza pe acele parfumuri barbati care, indiferent de trecerea timpului, fac istorie. Poate că nu se poate explica în cuvinte, dar au acel ceva care atrage și funcționează întotdeauna.

 

7. Cunoaște-le istoria!

Tradiția este esențială și cunoașterea originii unei arome este extrem de utilă. Primele parfumuri își au originea în Egipt. De-a lungul timpului, au existat case de parfumuri care au petrecut secole dedicându-se creației lor și oferind pe piață arome care te fac să călătorești înapoi în timp. Poți miza pe parfumuri care te duc înapoi în anii ‘60 sau să recuperezi excentricitatea anilor ’80.

8. Anotimpuri: timpul schimbării

Creșterile și scăderile de temperatură sunt cei mai buni indicatori care îți arată că este timpul să îți schimbi parfumul și că explorezi noi frontiere olfactive. În același mod în care îți schimbi garderoba, ar trebui să alegi și parfumul care se potrivește cel mai bine sezonului - fie ca un aliat al lejeritatii hainelor tale, fie ca să mai uiți de frigul din timpul iernii sau de canicula din timpul verii. Anotimpurile vorbesc de la sine! Astfel, nuanțele lemnoase și orientale vor fi perfecte pentru anotimpurile reci și cele fructate și proaspete pentru cele calde.

9. Cât de importantă este sticla

Dacă ai de gând să oferi un parfum, uită-te bine la designul recipientului. Gustul pentru detalii este fundamental. Unele sunt inspirate din arhitectură, altele din bijuterii sau modă.

10. Capacitatea parfumului de a evoca amintiri

Așa cum orice obiect poate deveni una dintre cele mai prețioase bunuri pe care le ai, un parfum îți poate aminti de aroma unor vremuri care au trecut, de o persoană care nu îți mai este alături sau de o iubire intensă din tinerețe. Fiecare îmbrăcăminte sau cameră are o aromă diferită și, datorită parfumurilor, ne putem aminti momente plăcute din viața noastră.

Giorgio Armani spune că „un parfum bine ales poate fi o trăsătură distinctivă. Este primul lucru pe care îl observă oamenii când intri într-o cameră și ultimul lucru pe care îl simt când pleci”. Când decizi să îți parfumul, gândește-te la alegerea ta și ține cont de toate aceste sfaturi!