Calendarul ortodox: Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei.

Calendarul greco-catolic: Sf. cuv. ep. m. Mihail al Sinadelor.

REMEMBER

1430: Ioana D'Arc este capturată de către burgunzi în timp ce conducea armata spre a elibera Compiègne.

1498: Girolamo Savonarola este spânzurat la Florența din ordinul Papei Alexandru al VI-lea care îl declară ca "eretic, schismatic și neiubitor de Sfântul Scaun". Apoi, în fața unei mulțimi de oameni, este ars.

1533: Arhiepiscopul de Canterbury, Thomas Cranmer, declară căsătoria regelui Henric al VIII-lea al Angliei cu Caterina de Aragon nulă și neavenită. Atrage asupra sa mânia Vaticanului, care mai târziu va răspunde cu o excomunicare papală.

1555: Giovanni Pietro Caraffa devine Papa Paul al IV-lea.

1568: Țările de Jos își declară independența față de Spania.

1706: Bătălia de la Ramillies: John Churchill, Duce de Marlborough învinge armata franceză aflată sub comanda mareșalului Villeroi.

1911: Deschiderea Bibliotecii Publice din New York.

1915: Primul Război Mondial: Italia a declarat război Austro-Ungariei.

1929: Este lansată prima animație Mickey Mouse cu sunet, „Copilul carnavalului".

1934: Faimosul cuplul de gangsteri americani Bonnie Parker și Clyde Barrow au fost împușcați în apropiere de Bienville Parish, Louisiana, de către poliție.

1942: După câteva zile de luptă, în războiul împotriva Uniunii Sovietice 1941-1945, armata germană (Wehrmachtul) reușește în cea de-a doua bătălie de la Harkov să încercuiască complet Armata Roșie în Harkov. Capitularea are loc la data de 28 mai.

1945: Guvernul german este destituit din funcție de către aliați, după care este închis.

1945: Al Doilea Război Mondial: Heinrich Himmler, șeful SS, se sinucide cu cianură în timp ce se afla în custodia Aliaților.

1949: Consiliul Parlamentului vest-german (Bundesrat) s-a întrunit și a declarat în mod oficial formarea Republicii Federale Germane.

1971: Este inaugurat Hotelul Intercontinental din București, finalizat după 3 ani de la începerea construcției acestui hotel, în 1968. Cu 24 de etaje și 87 de metri înălțime, a devenit a doua cea mai înaltă clădire din București.

1992: Cel mai proeminent magistrat italian anti-mafie, Giovanni Falcone, soția și trei bodyguarzi au fost uciși de clanul Corleonesi cu o bombă de o jumătate de tonă lângă Capaci, Sicilia. Prietenul și colegul său Paolo Borsellino va fi asasinat după mai puțin de două luni, anul 1992 devenind astfel un punct de cotitură în istoria procurorilor mafiei italiene.

1995: Este lansată prima versiune a limbajului de programare Java.