În aceste zile, la Suplacu de Barcău, se desfășoară tabăra de dezvoltare personală „Și eu pot! Discovery”, ediția a IV-a. 100 de copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, participă, cu bucurie și entuziasm, la activitățile din tabără.

Ecoul experiențelor minunate din anii precedenți au făcut ca, în acest an, 100 de copii și adolescenți voluntari, elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, să participe cu entuziasm la activitățile distractive și, în același timp, educative din tabără.

„Azi ne-am cunoscut, am stabilit codul de onoare al exploratorului, am format echipe, inspirați de virtuți precum: prietenie, cooperare, încredere, respect, răbdare, curaj etc. și am legat noi prietenii. Aștept cu nerăbdare ziua de mâine!”, a mărturisit F., unul dintre participanți, după prima zi de tabără. Pentru el, a doua zi a însemnat o călătorie pe tărâmul simțurilor, pentru că a gustat, atins și mirosit... lavandă, mentă, cimbru, mărar, usturoi etc.

„Când am parcurs „terenuri minate”, am avut încredere în simțurile mele, dar și în colegul de lângă mine, care m-a ajutat să parcurg drumul. Jocurile și ștafetele făcute în grup m-au înveselit și m-au amuzat. La final, am cântat, iar cel mai mult mi-a plăcut cântecul „Ce mică-i vacanța mare!”, mai spune F. Cea de-a treia zi a fost pentru tânărul participant la tabără una extrem de creativă, întrucât a pictat bețișoare, periuțe de dinți, hârtie mototolită, burete, pipete, iar, la final, picturile au fost surprinzătoare.

„Mi-am lăsat în tabără amprenta mâinii, care spune ce anume mă face fericit. Au fost foarte amuzante jocurile în care am cules „salata”, am pășit doar pe cărămizi, am sărit peste colegii mei de echipă și am cărat „bușteni”. Relaxarea după masa de prânz a fost momentul meu preferat! Abia aștept ziua de mâine!”, a mai spus interlocutorul nostru.   

Tabăra se desfășoară prin colaborarea Asociației Zile Colorate și Pro Cariere.

„Această tabără nu ar fi fost posibilă fără susținerea OMV Petrom. Liceul Tehnologic Nr.1 și Primăria din Suplacu de Barcău și-au adus, de asemenea, aportul pentru buna desfășurare a taberei. Urmează zile pline de provocări, focul de tabără și multe aventuri care vor purta participanții pe tărâmul prieteniei, al simțurilor, al creativității, al naturii și al poveștilor”, menționează prof. Olimpia Dragoș.