Lucrările de reabilitare a sectorului Dușești-Hidișelu de Sus a DN 76 sunt realizate în proporție de 55%, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj. Investiția este în valoare de 59,6 milioane lei.

Conform raportului la zi prezentat prefectului Dumitru Țiplea de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare la sectorul 2 al DN76 este de 55%”, a anunțat ieri Cancelaria prefectului. Pe acest sector, cuprins între km 150 (Dușești) și km 166 (Hidișelu de Sus), se execută în această perioadă următoarele lucrări: consolidare alunecare teren (fundație și elevație zid de sprijin); execuție casetă de lărgire carosabil; sistem rutier nou; execuție podețe; execuție rigole carosabile. Lucrările sunt realizate de către Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj S.A., valoarea contractului de execuție pentru sectorul 2 fiind de 59,6 milioane lei (fără TVA).

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a anunțat că lucrările de reabilitare a DN 76 pe tronsonul Oradea-Hidișelu de Sus sunt realizate în proporție de 53%. Conform raportului prezentat de conducerea DRDP Cluj, lucrările care se execută în această perioadă în cadrul sectorului 3 cuprind: realizarea suprastructurii podului din stațiunea Băile Felix; asfaltarea cu mixtura asfaltică BAD20 în comuna Sânmartin; realizarea de rigole carosabile și de rigole pereate; realizarea de căi de acces către proprietățile adiacente drumului. Lucrările sunt realizate de către asocierea Drum Asfalt - Trameco - Drumuri Bihor (Selina Grup), valoarea contractului de execuție pentru sectorul 3 fiind de 31,14 milioane lei.

„Reamintim că reabilitarea DN76 Oradea-Deva, un proiect așteptat de 20 ani de bihoreni, are o valoare totală de aproape 162 milioane lei și marchează cea mai mare investiție a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri în zona de Nord-Vest pentru anul 2020”, mai menționa Cancelaria prefectului.