Au trecut 14 ani de când în Aleșd ființează un centru de zi pentru seniori, în care pensionarii din oraș își petrec timpul în mod util și plăcut, beneficiind de tratamente de recuperare medicală, activități sportive distractive.

 

 

Acest centru s-a înființat printr-un proiect cu fonduri europene. Pe parcursul anilor, Centrul a beneficiat de noi investiții, dotări și amenajări. În anul 2009, printr-un alt proiect european, centru a fost dotat cu un microbuz, iar în anul 2012, prin extinderea sistemului de alimentare cu apă termală, s-a construit o piscină în scop terapeutic. De două ori pe lună, bolnavii sunt asistați de un medic balneolog. În total, Centru de Zi  pentru Persoane Vârstnice din Aleșd a fost beneficiarul sumei de un milion euro din fonduri europene. Joi, 13 iunie, într-un cadru pitoresc, la iarbă verde, Primăria Aleșd a organizat cea de-a 14 aniversare a Centrului, la care au participat 130 de seniori, membri activi ai Centrului. Au fost de față Ioan Todoca, primar și sponsor principal al evenimentului, Kajanto Pal, viceprimar, și, nu în ultimul rând, Gheorghe Cociorva, director executiv al departamentului social din primărie, omul căruia i se datorează existența și funcționalitatea acestei instituții sociale.

Despre istoria scurtă a centrului, Gheorghe Cociorva a vorbit cu mult patos în deschiderea festivității. Apoi, primarul Ioan Todoca le-a urat celor prezenți multă sănătate și zile senine. Gheorghe Cociorva a încheiat ceremonia anunțând auditoriul că primăria va continua activitățile de sprijin și protecție pentru persoanele de vârsta a III-a, precum și cele de turism. Astfel, în această vară, 60 de pensionari care au frecventat cu regularitatea centrul vor beneficia gratuit de excursii la mănăstiri și locuri istorice. A urmat apoi masa festivă, cu mâncăruri specifice cadrului natural, bogracs și mititei, bere, sucuri etc., primarul fiind unul dintre ospătari. În jurul orei 16.30, seniorii au fost readuși în oraș cu același autocar cu care au venit la eveniment. Pentru întreaga activitate privind activitatea Centrului, Primăria Aleșd a primit acreditarea să furnizeze servicii sociale licențiate. Este prima primărie din județ care a beneficiat de această licență, în anul 2004.