În deschiderea stagiunii cu nr. 10, Trupa TincART a prezentat piesa de teatru „Doctor fără voie”,  o comedie alertă de moravuri și năravuri, un text clasic, scris de marele Moliere, în anul 1666,  derivat din commedia dell'arte, al cărui subiect este valabil și astăzi: impostura. În ce măsură haina îl face pe om, sau, în cazul nostru, halatul pe medic?

 

Personajul principal este un pădurar, Sganarelle, care, fără voia lui, ajunge doctor. Soția tăranului vrea să se răzbune pe el pentru bătăile pe care i le aplică din când în când și îi face o farsă. Femeia află că fiica unui om înstărit a rămas mută și niciun medic nu a reușit să o vindece. Soția intră în joc și spune că soțul ei este un medic foarte priceput, dar este puțin .... diferit; adică se comportă ca un om simplu și nu recunoaște nici în ruptul capului că este doctor și trebuie altoit de fiecare dată ca să-și recunoască profesia. Povestea se complică din momentul în care Sganarelle ajunge în casa bogătașului ...

Rolul doctorului pădurar Sganarelle este  interpretat, într-un mod deosebit, de Ștefan Drăgan, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Nicolae Jiga Tinca. Alături de el, în rolul Doicii, apare veterana trupei de teatru, care de 10 ani este membră activă în TincART, fostă profesoară și directoare a liceului tincan, Carmen Monica Anton.

Alături de ei, apar doamnele profesoare Dorina Negrean, în rolul bogătașului Geronte, alături de Ana Condoroș, în rolul mătușii Thibaut.

Elevii care apar în piesa de teatru sunt: Iulia Bogluț, elevă în clasa a IX-a, în rolul Martine, soția pădurarului, Briana Blidar, din clasa a IX-a, în rolul Lucia, Darius Țărău, clasa a IX-a, în rolul Valere, Denisa Popa, clasa a IX-a, este Edith, Lorena Goron, elevă în clasa a XI-a, este vecina pădurarului, iar Maria Frese, tot în clasa a XI-a, debutează în pielea personajelor Perrina și fata mută a bogătașului, Lucinde.

Cel mai tânăr actor din distribuția piesei de teatru este elevul Ionuț Irimie, din clasa a VI-a, care interpretează rolul lui Leandre.

Piesa de teatru a fost foarte bine primită de publicul prezent la premieră, la final fiind răsplătită cu un ropot de aplauze. Următoarea reprezentație va avea loc în luna noiembrie.