Vineri, 20 octombrie, în Parcul Mihai Eminescu din Beiuș, s-a desfășurat cea de-a XXVIII-a ediție a Crosului memorial „Gheorghe Popa-Bota”. Peste 280 de elevi (100 de fete și 181 de băieți) din învățământul primar, gimnazial și liceal, de la instituțiile de învățământ din Beiuș și din întregul județ au participat la acest eveniment sportiv. Regretatul profesor și antrenor vulcanist Gheorghe Popa-Bota (1948-1992) a avut și o remarcabilă carieră ca sportiv de performanță fiind multiplu campion județean și campion național la 3000 m obstacole, dar și câștigător al titlului balcanic la cros.

La crosul memorial organizat de Catedra de educație fizică și sport de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” au luat parte și câțiva invitați de onoare, printre care viceprimarul Dragoș Balog și foștii profesori vulcaniști Georgeta Odobasianu, Marcel Coroiu și Viorel Gavra, tustrei colegi ai reputatului sportiv, antrenor și profesor Gheorghe Popa-Bota.

După cum preciza prof. Ioan Popa-Bota, fiul celui omagiat prin acest eveniment sportiv devenit tradițional, au fost organizate probe atât pentru fete, cât și pentru băieți, elevii fiind împărțiți pe categorii de vârstă – clasele 0-1-2, 3-4, 5-6, 7-8 și 9-12.

În urma unor întreceri pline de entuziasmul și disponibilitatea la efort specifice sportului juvenil, câștigătorii celei de-a XXVIII-a ediții a Crosului memorial „Gheorghe Popa-Bota” au fost: Daria Tătar (Luncasprie, comuna Dobrești) și Ionuț Cergheș (Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș), la clasele 0-1-2; Ana Stanislav (International School of Oradea) și Ioachim Fofiu (Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș) – clasele 3-4; Kinga Molnar (Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș) și Ștefan Pantiș (Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș), în întrecerea celor din clasele 5-6; Alexia Lazea (Drăgănești) și Luca Beleag (Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș), la clasele 7-8 și Flavia Oșvat (Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea) și Fabian Dinis (Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș), în competiția dedicată liceenilor.

La finalul celei de-a XXVIII-a ediții a Crosului memorial „Gheorghe Popa-Bota”, fiul acestuia, Ioan, unul dintre organizatori, a declarat că eforturile câștigătorilor au fost răsplătite cu trofee, medalii și diplome. În plus, sportivilor care au urcat pe podiumul competiției le-au fost acordate și premii în bani, valoarea acestora crescând față de edițiile precedente. Totodată, prof. Ioan Popa-Bota a mulțumit Poliției Municipiului  Beiuș pentru contribuția la reușita evenimentului, competiția sportivă desfășurându-se fără incidente.