La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, a devenit o tradiție ca profesorii și elevii să organizeze acțiuni caritabile în preajma sărbătorilor pascale ori a celor de iarnă. Cuprinse în proiectul județean „Micul întreprinzător”, sub sloganul „Dăruind, devenim mai buni!”, aceste activități sunt organizate de conducerea școlii, Consiliul Școlar al Elevilor și comisia pentru Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC).

După cum declara prof. ec. Claudia-Florina Cighir, directoarea Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș”, obiectivele urmărite de Comisia SNAC pe parcursul activității „Dăruind, devenim mai buni!” din această primăvară sunt: „cultivarea empatiei cu semenii aflați în nevoie și a unui comportament social care plasează voluntariatul printre căile pe care elevii le propun pentru soluționarea provocărilor cu care lumea contemporană se confruntă; dezvoltarea spiritului civic și a celui artistic, creativ; dezvoltarea relațiilor de comunicare dintre elevii voluntari și elevii cu abilități diferite”.

În urma vânzării de mărțișoare și aranjamente decorative, precum și cu sprijinul unui sponsor generos (Ianateti Impex), organizatorii au reușit să pregătească 50 de pachete cu produse alimentare neperisabile (ulei, zahăr, orez, făină, paste, mazăre, muștar, pateu, dulciuri) în valoare totală de circa 4.500 de lei, pachete destinate unor elevi din cadrul Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” aflați în situație de vulnerabilitate.

La finalul dialogului nostru, directoarea Claudia-Florina Cighir a mulțumit tuturor celor implicați în reușita celei de-a XIII-a ediții a evenimentului caritabil „Dăruind, devenim mai buni!”, de la elevii și colegii voluntari până la părinți și donatori.