Oferta de care micii beiușeni s-au bucurat de Ziua Copilului a fost una pe cât de diversă, pe atât de atractivă. Încă de la ora 10.00, la sediul Protopopiatului Ortodox Român Beiuș, a început o serie de activități din cadrul proiectului educațional „Tineri ortodocși în Țara Beiușului”, care fusese lansat cu exact un an în urmă, tot de 1 Iunie.

Dacă de-a lungul unui an preoții și dascălii voluntari din cadrul proiectului menționat le-au oferit copiilor activități recreative și de suport, de la jocuri și ateliere, până la sprijin în realizarea temelor, „Școală după școală” și program catehetic, miercuri, 1 Iunie, de ziua lor, cei mici au avut de ales între participarea la diverse ateliere, dans, Karaoke și activități mai „colorate”, precum pictarea fețelor sau joaca pe trambuline și toboganul gonflabil. În plus, generosul sponsor Ianateti a pus la dispoziția celor mici înghețată, sucuri și dulciuri.

În deschiderea manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Copilului, au rostit alocuțiuni vicarul eparhial Radu Valer Rus și Florin Negruțiu, inspector scolar pentru religie și proiecte educaționale, care au transmis mesaje de salut din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, respectiv a inspectorului școlar general Horea Abrudan.

Ca organizator al evenimentului, părintele Marian-Vasile Popa, protopopul ortodox al Beiușului, Seghiștei și Șteiului, a subliniat importanța colaborării dintre Biserică, Școală și Primărie în derularea unor astfel de proiecte cu un puternic impact comunitar și a precizat că, de-a lungul primului an al proiectului „Tineri ortodocși în Țara Beiușului”, peste două sute de copii au avut parte de suport educațional și de catehizare din partea voluntarilor implicați în buna desfășurare a acestuia.

Surprizele pentru copiii beiușenilor au continuat și după-amiaza. În Parcul „Mihai Eminescu”, Primăria municipiului Beiuș și Casa de Cultură „Ioan Ciordaș” au organizat întreceri pe role, biciclete, triciclete, trotinete și skateboarduri. Cei mici au mai dansat, și-au pictat fețele și au făcut coadă la toboganele gonflabile. O altă atracție a fost piesa de teatru „MateMagia”, jucată în aer liber de o trupă orădeană, în frunte cu îndrăgitul actor Șerban Borda.

Prezent la eveniment, viceprimarul Dragoș Balog a subliniat că administrația locală are printre priorități dezvoltarea bazei de recreere și agrement a orașului, interlocutorul nostru amintind cele două spații de joacă modernizate anul trecut, unul în Parcul Mihai Eminescu și altul în Parcul Traian, precum și pe cele din cartierele Aurel Vlaicu, Aleea Padișului și de pe Strada Biruinței, care vor fi dotate după standardele anului 2022.