La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, periodic sunt organizate evenimente cu scop caritabil, tradiționale fiind proiectul „Dăruind, devenim mai buni!”, derulat în preajma Sărbătorilor de iarnă, precum și Expoziția de mărțișoare din prima decadă a lunii martie. Prin aceste acțiuni cu caracter umanitar, civic, cei de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” încearcă, pe de o parte, să aducă bucurie în sufletele elevilor aflați în situații de vulnerabilitate, iar pe de alta, să promoveze voluntariatul printre elevi și să dezvolte comunicarea dintre aceștia.

După cum declara profesoara Ioana-Anamaria Herman, actuala ediție a Expoziției de mărțișoare este organizată, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, de conducerea Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș”, împreună cu membrii comisiei SNAC, alți angajați ai școlii și Consiliul Școlar al Elevilor. Interlocutoarea noastră a mai precizat că au fost organizate ateliere de lucru, împreună cu elevi voluntari și elevi cu abilități diferite, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate, aceștia confecționând, pe parcursul a două săptămâni de activitate după orele de curs, circa patru sute de mărțișoare. Cât privește modul de lucru, elevii au folosit materiale reciclabile și tehnici de lucru precum pictura pe lut, diverse tipuri de cusături manuale sau prelucrarea sârmei.

La final, profesoara Ioana-Anamaria Herman și bibliotecara Alexandra Jurj au ținut să mulțumească tuturor elevilor implicați în proiect, elevi proveniți din clasele a IX-a A, B, C și G, a X-a A și F, precum și din a XI-a C și D.