Recent, cu ocazia lansării monografiei Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu”, Gabriel Popa, primarul municipiului Beiuș, anunța apropiata modernizare, cu fonduri europene, a corpului C4 din incinta unității de învățământ amintite.

Cu aceeași ocazie, edilul preciza că în bugetul pentru 2024 este cuprinsă și suma necesară reparării fațadei Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu”, în timp ce dotarea cu mobilier și aparatură IT noi se va face tot cu bani europeni.

La finalul acestui proiect investițional etapizat va fi modernizat și terenul de sport, mai spunea primarul Gabriel Popa.

Lucrurile s-au mișcat rapid la Primăria municipiului Beiuș, săptămâna trecută, pe pagina de Facebook a instituției apărând detalii despre proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu”:

„Contractul de execuție pentru reabilitarea termoenergetică a corpului C4 al Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu” Beiuș a fost semnat în data de 27 februarie 2024. Obiectivul proiectului este reabilitarea termoenergetică a corpului C4 al Școlii Gimnaziale „Nicolae Popovici” Beiuș în suprafață desfășurată de 1.204 mp. Intervențiile asupra acestui obiectiv presupun izolarea termică a pereților exteriori opaci, a soclului, a pardoselii pe sol, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, izolarea termică a planșeului sub pod; înlocuirea sistemului de încălzire existent; pentru prepararea apei calde se vor monta panouri solare cu tuburi vidate; montarea de sistem de ventilare cu recuperare de căldură descentralizat; înlocuirea sistemului de iluminat existent cu sistem de iluminat de tip LED; dotarea clădirii cu sistem de panouri fotovoltaice on-grid, care să acopere din consumul de energie electrică al clădirii; dotarea cu panouri solare cu tuburi vidate pentru prepararea apei calde menajere. De asemenea, prin proiect se va instala și o stație de încărcare pentru vehicule electrice”.

Tot de pe pagina de Facebook „Primăria Municipiului Beiuș” aflăm că „în urma licitației, contractul de achiziție publică de execuție lucrări a fost atribuit către SC Construct Vameni SRL, valoarea contractului este de  2.278.986,27 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere lucrări, preconizat a fi eliberat în prima parte a lunii martie 2024, după o atentă planificare a lucrărilor corelată cu activitatea școlară a unității de învățământ”.