Pe parcursul a două ședințe, consilierii locali beiușeni au rezolvat problema transferului de teren către Consiliul Județean Bihor, în vederea amenajării unui parc industrial, demers decis prin Protocolul de Colaborare dintre Consiliul Județean Bihor, în calitate de Partener 1 și Lider de parteneriat, municipiile Marghita și Beiuș, orașele Ștei și Aleșd și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA, ca parteneri.

Până în momentul transferului de proprietate asupra terenului pentru parcul industrial au fost parcurse și alte etape necesare derulării acestei investiții atât de necesare dezvoltării Beiușului și a zonei limitrofe. Astfel, încă din 29 septembrie, Consiliul Local Beiuș aproba „încheierea unui protocol de colaborare în scopul dezvoltării rețelei de parcuri industriale în județul Bihor”. În ședința din 26 octombrie, CJ Bihor declară terenul necesar amenajării parcului industrial de la Beiuș, în suprafață de 175.183 de metri pătrați, „ca fiind de interes public județean” și solicită, în baza protocolului semnat, trecerea acestuia din domeniul public al Municipiului Beiuș în proprietatea sa.

La 17 noiembrie, Consiliul Local Beiuș aproba dezmembrarea numărului cadastral 104616 înscris în CF nr. 104616 - BEIUȘ, teren proprietatea publică a municipiului Beiuș, în trei numere cadastrale, unul dintre acestea - numărul cadastral 106263, cu suprafață de 175.183 de metri pătrați - fiind trecut, cu ocazia ședinței de la 25 noiembrie, din domeniul public al municipiului Beiuș în cel al județului Bihor.

Cu această ocazie, primarul Gabriel Popa sublinia că hotărârea de dezmembrare a terenului amintit este un nou pas făcut în direcția înființării unui parc industrial la Beiuș:

„Este vorba de acea suprafață de teren pe care intenționăm să demarăm procedura de înființare a unui parc industrial. În această fază, se va dezmembra, după care Primăria va elabora un plan urbanistic zonal, pentru a da funcționalitate acestei zone, iar Consiliul Județean va face studiul de fezabilitate, astfel încât să putem realiza investiția”.

Întrebat de consilierul local Sorin Briscan cine va realiza drumul de acces către viitorul parc industrial, primarul Gabriel Popa a răspuns că acesta va fi amenajat tot de Consiliul Județean. Edilul adăuga că se intenționează realizarea unei artere rutiere de legătură între Drumul Județean 764 Beiuș - Delani - Petreasa - Remetea - Josani - Căbești - Roșia - Călățea - Aștileu - Aleșd și Drumul Național 76, există deja discuții între proiectanții Centurii Beiuș și cei ai parcului industrial în vederea conectării drumului de acces spre parc la centura ocolitoare a municipiului Beiuș.

Transferul de proprietate asupra terenului viitorului parc industrial de la Beiuș a fost aprobat după ce primarul Gabriel Popa a evidențiat oportunitatea acestei decizii:

„Terenul trece, pentru a fi făcută investiția, la Consiliul Județean. Consiliul Județean face investiția de 3,5 milioane de euro, sau 4, sau cât o fi, după care nu predă terenul înapoi, pentru că doar Consiliul Județean poate face investiția, poate să-l declare ca parc industrial și să-l administreze, poate să concesioneze, să închirieze, poate să vândă parcele, însă tot ce înseamnă beneficii le va avea tot Beiușul”.