După rezultatele excelente obținute, în martie, la Etapa Județeană a Municipiului Cluj-Napoca din cadrul Campionatului Național de Atletism în Sală pentru Copii, competiție la care au participat circa trei sute de sportivi din mai multe județe din Vestul României, printre care Alba, Bihor, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și, desigur, Cluj, elevii profesorului Cristian Dărăban au repetat performanța cu ocazia Etapei de Zonă a Campionatului Național de Copii 1, 2, 3, 4 și Spiriduși.

Întrecerea atletică de nivel național s-a desfășurat tot în municipiul de pe Someș, pe Cluj Arena, în perioada 13-14 mai, la startul acesteia aliniindu-se peste trei sute de sportivi din partea de Nord-Vest a țării. Clubul Sportiv Școlar Nr. 3 CNSV Beiuș a deplasat opt sportivi la Cluj-Napoca, iar bilanțul delegației conduse de profesorul Cristian Dărăban este unul remarcabil: trei locuri I, două clasări pe poziția a IV-a și altele două pe locul VI. Performerii clubului sportiv beiușean au fost: David Fărcuț, câștigătorul probelor de alergare de 80 și 200 de metri plat la categoria Copii 1; Patricia Trif, ocupanta primului loc la triatlon (Copii 4); George Ile, locul IV la săritura în lungime și Giulia Tăutu, locul IV la 200 de metri plat, ambii la categoria Copii 1; Ioachim Fofiu, locul VI la triatlon (Copii 4) și Emilia Mihoc, ocupanta aceluiași loc, VI, în biatlonul ˝Spiridușilor˝.

Profesorul Cristian Dărăban, antrenorul tinerilor atleți, a precizat că ˝rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare˝ și a declarat că este ˝recunoscător întregului «mecanism» care a stat la baza performanțelor, atât indoor, cât și outdoor, din acest an. Îi mulțumesc întregii echipe care m-a susținut în acest demers și-i felicit pe toți sportivii și pe părinții acestora, care le-au fost alături˝. Interlocutorul nostru a subliniat dubla performanță a tânărului atlet beiușean David Fărcuț (născut în 2010), anunțând că sportivul său va reprezenta Bihorul la Campionatul Național de Copii 1, 2, care va avea loc la București în perioada 27-28 mai.

Ținând cont că lucrările de modernizare a Stadionului ˝Francisc Matei˝, aflate în plină desfășurare, cuprind și amenajarea unei piste de atletism de cea mai bună calitate, profesorul Cristian Dărăban mai declara:

˝Așteptăm cu nerăbdare terminarea bazei sportive, pentru a ne putea pregăti în condiții optime˝.