Spectacolul „Fata babei și fata moșului” continuă să cucerească publicul de toate vârstele. Ieri,14 noiembrie, actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea - Comoara cu povești s-au aflat în mijlocul copiilor și cadrelor didactice de la Grădinița cu Program Prelungit 53 din Oradea, unde au dat două reprezentații, de la orele 9.30 și 10.30.   

„E o bucurie enormă de fiecare dată când ne aflăm în mijlocul copiilor. Acest sentiment unic l-am avut și astăzi, 14 noiembrie, la întâlnirea cu copiii și doamnele educatoare de la GPP 53, unde am prezentat spectacolul „Fata babei și fata moșului”, dramatizare de Ecaterina Mihăiescu Păun, după basmul lui Ion Creangă”, transmit reprezentanții Companiei teatrale Trendart Oradea.

„Fata babei și fata moșului” este una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, și are ca temă vestita dramă a copiilor vitregi.

Pe lângă momentele amuzante, piesa reprezintă și o sursă foarte bună de învățăminte pentru copiii de toate vârstele. Vizionând acest spectacol, ei învață că în viață este important să fim buni, generoși și harnici, să-i ajutăm pe cei de lângă noi și să nu rămânem indiferenți la suferințele semenilor noștri.

Din distribuție fac parte actorii: Nora Tiu, Loredana Ionaș și Daniel Teszler.

Regia artistică este semnată de Mihai Păun, regizor invitat din Galați; scenografia: Csuri Emese; mixaj și înregistrare studio: ing. Veres Laszlo. Management: Marius Aron & Eric Christian Aron.

Premiera spectacolului „Fata babei și fata moșului” a avut loc anul acesta, pe 20 septembrie, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea, și, de atunci, a cucerit inimile a sute de copii, părinți și bunici.

Astăzi, 15 noiembrie, spectacolul se va juca la grădinița din Sântandrei și la Liceul „Don Orione” din Oradea, urmând ca săptămâna viitoare să fie prezentat la grădinițele de pe străzile Hațegului și Cazaban, precum și la Colegiul Național „Iosif Vulcan”. Zilele următoare, actorii se vor deplasa în județ, la Șuncuiuș și Vadu Crișului, iar pe 21 noiembrie, se vor întâlni cu publicul din Carei.