Primăria municipiului Beiuș a găzduit vineri, 27 octombrie, o nouă bursă a locurilor de muncă, eveniment la care au participat 29 de angajatori din zonă și din Oradea, care au venit cu circa 900 de oferte de lucru.

Bekesi Csaba, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, și primarul Gabriel Popa au subliniat importanța investițiilor ce se derulează la Beiuș, printre care parcul industrial și centura municipiului, investiții generatoare de locuri de muncă.

Tot directorul executiv al AJOFM Bihor ne-a oferit detalii despre evenimentul de la Beiuș, care face parte dintr-un proiect mai amplu, cu finanțare europeană, intitulat „SICONET - Servicii Integrate, Calificare și Ocupare, pentru tinerii NEETs”:

„Bursa locurilor de muncă, organizată prin proiectul SICONET (Servicii Integrate, Calificare și Ocupare, pentru tinerii NEETs), un proiect finanțat din fonduri europene, vine în sprijinul celor aflați în căutarea unui loc de muncă. Sigur, acțiunile noastre, oarecum, sunt legate; noi, în această zonă deja desfășurăm foarte multe cursuri de formare profesională dedicate în primul rând tinerilor, dar nu numai și, sigur că da, următorul pas, după formarea profesională a persoanelor fără calificare sau care doresc să dobândească o nouă calificare, este să oferim și locuri de muncă disponibile. Astăzi, a fost un exercițiu extrem de reușit, cu aproape 30 de companii și aproape 900 de locuri de muncă, din care peste 30 pentru persoane cu studii superioare. A fost un eveniment de o anvergură pe care, până acum, la Beiuș, nu am mai reușit să o atingem. Se vede că zona Beiușului este într-o dezvoltare continuă, angajatorii au nevoie de forță de muncă; avem și angajatori locali, dar și din Oradea sau zona limitrofă municipiului menționat. Angajatorii încearcă să concureze în nivelul de salarizare oferit pentru persoanele angajate. Observăm deja o competiție, în sensul pozitiv al cuvântului, din care de câștigat are forța de muncă, salariile fiind în continuă creștere chiar și aici, în zona Beiușului. Până acum, vă pot spune că Beiușul este, oarecum, campion atât la numărul de angajatori prezenți, dar și la cel al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prezente”.

Cât privește numărul beiușenilor interesați să se angajeze, aflăm de pe contul de Facebook al AJOFM Bihor că la bursa locurilor de muncă de la Beiuș au participat „peste 250 de persoane care au susținut un număr de peste 350 de interviuri, în urma cărora au fost selectate, pentru un interviu ulterior sau angajare, peste 58 de persoane”.