Mulţumită unor români patrioţi care au făcut donaţii consistente în ultima perioadă, cea mai importantă fiind a Baroului Bucureşti, lucrările de reabilitare a Casei Memoriale Iuliu Maniu vor fi reluate. O veste bună, deoarece acoperişul este într-o stare avansată de degradare şi nu ar mai rezista unei ierni, punând în pericol tot ce s-a realizat până acum, graţie donatorilor români patrioţi.

 

După data de 15 august vor fi reluate lucrările la Casa Memorială din Bădăcin. Acoperişul vechi şi extrem de degradat va fi demontat, iar peste ziduri va fi turnată o centură de beton. Apoi se va trece la montarea noului acoperiş. Lucrările vor fi executate de SC Euras din Satu Mare.

„Îl aștept pe inginerul Horea Moțiu să vină la Bădăcin, pentru o evaluare a acoperișului. Nu se schimbă nimic în proiect, însă această nouă evaluare ne va permite o mai bună coordonare a lucrărilor. Vom discuta și despre materialele necesare, iar de îndată ce firma constructoare ne va face o ofertă, ne apucăm de treabă”, a declarat preotul Cristian Borz, cel care coordonează procesul de reabilitare.

Refacerea și consolidarea acoperișului înainte de venirea anotimpului rece este absolut necesară, pentru a nu periclita ceea ce s-a reabilitat deja. „S-au refăcut ziduri și pereți, s-a lucrat la fundație, ar fi păcat să se distrugă iar și să ajungem de unde am pornit”, a spus Cristian Borz. Proiectul de refacere a Casei Maniu s-a construit treptat, pas cu pas, iar efortul a fost și este încă uriaș, din cauza stării inițiale extrem de degradate a clădirii.

În aceste condiții, trebuie subliniat iar și iar sprijinul enorm venit din partea publicului, persone fizice și nu numai, din țară și străinătate, care aflând de Campania demarată în Bădăcin au donat bani, materiale ori muncă fizică pentru a salva casa ce a aparținut familiei marelui om politic.

Cei care doresc să contribuie, în continuare, la reabilitarea ei o pot face donând în conturile: lei - RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400; euro - RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205; dolari - RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730;

Cont PayPal - salvaticasamaniu@yahoo.com, deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj.

De asemenea, cei care pot și doresc să ajute echipa cu materiale de construcții (ciment, grinzi de lemn etc.) îl pot contacta pe Cristian Borz pe pagina de fecabook SalvatiCasaMemorialaIuliuManiu.

Echipa de campanie