Județul Bihor se află, azi, până la ora 19.00, sub incidența atenționării meteorologice – Cod galben, ce vizează, conform datelor furnizate   de   Administrația   Națională   de   Meteorologie,  „intensificări   temporare   ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență“Crișana”al județului Bihor recomandă bihorenilor să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția. În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor  se  va  realiza  în   zone  ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate. Nu în ultimul rând, se recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile. Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației  DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.